la petite difference

la petite difference

טיול מאורגן בטוסקנה – שילוב מושלם של נופים עוצרי נשימה ומאכלים איטלקיים משובחים

תמונה של שף שלום שטרית

שף שלום שטרית

שלום שטרית – אדם רב פעלים – בעל התמחויות רבות.
איש עסקים מצליח. תחילת דרכו עברת בחברת ההיי טק אינדיגו בה נמנה עם ראשוני עובדיה, שלום פנה לדרך חדשה שהייתה תמיד אהבת חייו "בישול" .
וכדרכו , עם כל הרצינות והדקדקנות הבלתי מתפשרת שלו, סיים בהצטיינות את לימודיו בבית ספר לבישול בארץ.

השתלם תקופות בחו"ל – והתמחה במטבח הצרפתי על כל טעמיו וגווניו.

טיול קולינרי מאורגן לטוסקנה - שף שלום שטרית

במזרח איטליה שוכנת טוסקנה – חבל ארץ מפואר שמצליח לשלב בין יופי טבעי, תרבות עשירה והיסטוריה מהפנטת. בעשורים האחרונים הפכה טוסקנה ליעד מבוקש בקרב מטיילים מרחבי העולם, בעיקר בזכות הנופים הפסטורליים שלה, הערים ההיסטוריות והמאכלים המקומיים שאין להם תחליף. טיול קולינרי מאורגן בטוסקנה הוא הזדמנות נהדרת לחוות את כל זה במלואו – החל מכפרים קטנים וציוריים ועד הערים הגדולות כמו פירנצה וסיינה, וכל זה בליווי המטבח הטוסקני המשובח.

הייחודיות של טיול מאורגן בטוסקנה

טוסקנה היא מקום אידיאלי לטיולים מאורגנים, המשלבים את ההיסטוריה, התרבות והנוף עם ההדרכה המומחית של מדריכים מקומיים. אחד מהיתרונות הגדולים בטיול מאורגן הוא האפשרות ליהנות מהאטרקציות המרכזיות בלי לדאוג לתכנון המסלולים או לתיאומים הלוגיסטיים. בנוסף, מאחר שהאזור מציע כל כך הרבה אתרים ונופים, חשוב לדעת היכן להתמקד.

הטיול בדרך כלל מתחיל בפירנצה, בירת טוסקנה ואחת מהערים היפות ביותר באיטליה. העיר מפורסמת בארמונותיה, בכיכרותיה ובמוזיאונים שלה, ובמיוחד בזכות יצירות האמנות של האמנים הרנסנסיים הגדולים, כמו לאונרדו דה וינצ'י, מיכלאנג'לו ורפאל. מכאן, ממשיכים לכיוון סיינה עם המרכז ההיסטורי שלה, או לפיזה עם מגדל הפעמון הנטוי המפורסם.

אחרי סיור באתרים ההיסטוריים, טיול מאורגן בטוסקנה ייקח אתכם גם לנופים כפריים מדהימים. אזורי היין של קיאנטי וול דארנו, עם הכרמים המוריקים שלהם, מציעים חוויית נוף שאין דומה לה. רבים מהטיולים המאורגנים כוללים סיור ביקבים מקומיים, שם אפשר לטעום יינות טוסקניים משובחים ולשמוע הסברים על תהליך הייצור המסורתי.

המטבח הטוסקני – חלק בלתי נפרד מהחווייה

בין אם אתם חובבי קולינריה או פשוט נהנים מארוחה טובה, טיול בטוסקנה יחשוף אתכם לטעמים מיוחדים שלא תשכחו במהרה. המטבח הטוסקני מבוסס על מרכיבים פשוטים, טריים ואיכותיים, והוא ידוע בשל הגישה הישירה והכנה שלו לאוכל. הכל סובב סביב חומרי גלם מקומיים, עם דגש על ירקות עונתיים, שמן זית איכותי, בשר ויין.

אחד המאכלים המזוהים ביותר עם טוסקנה הוא "פפה אל פומודורו" – מרק עגבניות עשיר עם ניחוח של שום, שמן זית ותיבול עדין. זהו מאכל כפרי שמשלב עגבניות בשלות, לחם כפרי ישן ועשבי תיבול טריים, ומבטא את הפשטות והאותנטיות של האוכל הטוסקני.

"ריבוליטה" הוא מאכל נוסף שתפגשו במהלך הטיול. מדובר במרק סמיך ועשיר שמבוסס על ירקות, לחם ושעועית לבנה. המרק מקבל את שמו ("מחומם מחדש") מהמנהג של חימום שאריות המרק ביום שאחרי הבישול המקורי, תכונה שמעצימה את הטעמים שלו. זהו מאכל שמגיע ישירות מהמטבח הכפרי המסורתי.

בטוסקנה, כמובן, אי אפשר להתעלם מהפסטות המקומיות. אחת הפסטות המפורסמות ביותר באזור היא "פיצ'י" – סוג של אטריות עבות וארוכות, המוגשות לרוב עם רוטב בשרי עשיר כמו "ראגו".

הפשטות של הבצק, המורכב רק מקמח ומים, משתלבת בצורה מושלמת עם הרטבים הנדיבים והתוספות המקומיות.

בשרים, גבינות וקינוחים

הטיול שלכם לא יהיה שלם ללא טעימות ממנות הבשר המקומיות. אחד המאכלים המוכרים ביותר הוא "ביסטקה אלה פיורנטינה" – סטייק עצום של בקר מקומי, שנצלה בגריל ונחשב לאחד ממעדני הבשר המפורסמים של טוסקנה. מדובר במנה מרשימה המוגשת במינימום תיבול, כדי לשמור על הטעם העדין והטבעי של הבשר.

עוד מנה מקומית היא "למפדוטו", מנה מסורתית שנעשית מקיבה של פרה, ומוגשת בכריך עם רוטב ירוק פיקנטי. אמנם המנה נראית אקזוטית מעט לתיירים, אך זו אחת ממנות הרחוב הפופולריות ביותר בפירנצה.

לצד הבשר, טוסקנה מתהדרת בגבינות מקומיות, והבולטת בהן היא "פקורינו" – גבינה קשה העשויה מחלב כבשים. היא מוגשת בדרך כלל לצד דבש או ריבות, ובמיוחד נחשבת טעימה כשהיא מיושנת במשך מספר חודשים, מה שמעניק לה טעם עשיר ומלוח מעט.

לקינוח, המטבח הטוסקני אינו חוסך בטעמים מתוקים. "קאנטוצ'י", עוגיות שקדים נוקשות, מוגשות לעיתים קרובות לצד כוס יין קינוח מתוק הנקרא "וינסנטו". הטבילה של העוגיות ביין היא דרך פופולרית לסיים ארוחה מסורתית.

לסיכום: שילוב של תרבות, נוף ואוכל

טיול מאורגן בטוסקנה מציע למטיילים חוויה הוליסטית של כל מה שהחבל הזה מציע – טבע, היסטוריה, תרבות, וכמובן אוכל. בין שאתם מתרשמים מהכיכרות המפוארות של פירנצה, מטיילים בכרמי קיאנטי או נהנים מארוחת ערב כפרית מסורתית, טוסקנה תמיד מצליחה להקסים. והמטבח המקומי הוא נדבך בלתי נפרד מהחווייה, כזה שמשאיר חותם על כל מטייל.

אז בפעם הבאה שאתם מתכננים את החופשה הבאה שלכם באיטליה, כדאי לשקול להצטרף לטיול מאורגן בטוסקנה.

הטיול יאפשר לכם לא רק לגלות את האזור בנוחות, אלא גם לטעום את הלב והנשמה של המטבח הטוסקני המופלא.

אם אתם רוצים לחוות את טוסקנה כמו שמעולם לא חוויתם – דרך השווקים, המטבחים והסירים, הצטרפו לטיול הקולינרי המאורגן עם השף שלום שטרית! חווית אוכל אותנטית, סיורים מודרכים בכרמים וביקבים, וסדנאות בישול מרתקות שמביאות את כל הטעמים של טוסקנה הישר לצלחת שלכם. לחצו כאן כדי להזמין את הטיול המושלם לשוחרי הקולינריה!

שתפו:

Facebook

תוכן עניינים

On Key

Related Posts

מטיילים? שימו לב :)

כידוע בעקבות המצב הבטחוני ישנם שינויים תמידיים בטיסות אל על, עקב כך החלנו שינוי בשיטת ההרשמה.
בהתאם למצב הלא ברור בנוגע למחירי הטיסות שמתייקרות במהירות החלטתי לשנות את שיטת ההרשמה לטובת לקוחותי.
על שיטת ההרשמה:
שלחו לי את דרכונכם בוואטסאפ ואני אקנה לכם כרטיס טיסה שיבטיח את המחיר ומקומכם בטיול.
משלמים מקדמה של 500 יורו.
60 יום לפני יציאת הטיול, עליכם להחליט אם אתם מצטרפים לטיול.
אם תצטרפו, תשלמו את מחיר הטיול המלא לאדם ב-2 תשלומים.
אם תבחרו לבטל, תקבלו חזרה 450 יורו.
אני מזמין אתכם להצטרף אלי ולבחור את היעד הבא שלכם – זה יהיה טיול בלתי נשכח!

Umportenet

דילוג לתוכן