טיול לפוליה העקב של איטליה ויום באלבניה המיסתורית
מזה שנים רבות אני עושה טיולים לפיאמונטה וטוסקנה באיטליה , חברים מאיטליה המליצו לי לראות את פוליה ולפני שנתיים נסעתי והתאהבתי במקום ובאנשים.
ראיתי ממש את איטליה של פעם כמו סינימה פרדיסו , שטחים עצומים של חורשות עצי זית שמספקות 10 אחוז מתצרוכת השמן בעולם.
כפרים עתיקים שמשתלבים בחן רב בגבעות עם עצי הזית , חופים ומפרצים פראיים עם הים האדריאטי הכחול.
מה אוכלים בפוליה:
המטבח של פוליה אכן שונה ממה שהכרתי פסטה קשה יותר עם קמח דורום , הרבה דגה ופרות ים מהים האדריאטי , בשר כבש וירקות שגדלים בעיקר באזור זה כמו רופה שזה זן של ברוקולי שממנו מכינים רוטב לפסטה המיוחדת ריקייטה (אוזנים).גם הקינוחים שונים וטעימים.
לאחר שנהנים מפוליה
הפתעה "אלבניה".
רבים לא מתעניינים בטיול שלי לאלבניה על כן אנו עולים על מעבורת ביום האחרון של פוליה בשעה 23.00 לוקחים חדר עם מקלחת ושרותים וישנים בבוקר בשעה 08.00 מתגלה לנו אלבניה המפתיעה , אנו נוחתים בעיר דורס ונוסעים לעיר העתיקה קרויה שהיא העיר שמימנה יצא ונלחם גבור האלבנים בטורקים ששלטו באלבניה 400 שנים וגרש אותם.
טעימה מעיר עתיקה מאוד ונופי אלבניה
הכרת המטבח האלבני של גורמה אלבני במיטבו ועתיק בטעם טורקי,
עיירות שאונסק"ו לקח אותן תחת חסותו מלון מדהים 5 כוכבים עם ספא. נופים בתוליים והעם האלבני פשוט אוהב אותנו.
במשך שנתיים נסעתי עם אידה 6 פעמים בכדי לסגור את הטיול של פוליה ואלבניה שהוא מקיף ומהנה.
חוזרים בטיסה מטירנה בירת אלבניה
כדי להבטיח את בטיחותכם המוחלטת השף עבר קורס החייאה ונושא עמו דפיברילטור מתקדם לטיפול מידי במקרי חירום