la petite difference

la petite difference

חוויה קולינרית בפיאמונטה: לגלות את הלב האמיתי של איטליה

תמונה של שף שלום שטרית

שף שלום שטרית

שלום שטרית – אדם רב פעלים – בעל התמחויות רבות.
איש עסקים מצליח. תחילת דרכו עברת בחברת ההיי טק אינדיגו בה נמנה עם ראשוני עובדיה, שלום פנה לדרך חדשה שהייתה תמיד אהבת חייו "בישול" .
וכדרכו , עם כל הרצינות והדקדקנות הבלתי מתפשרת שלו, סיים בהצטיינות את לימודיו בבית ספר לבישול בארץ.

השתלם תקופות בחו"ל – והתמחה במטבח הצרפתי על כל טעמיו וגווניו.

טיול קולינרי יוקרתי לפיימונטה, איטליה, בהובלת השף שלום שטרית

אי שם בצפון איטליה, למרגלות הרי האלפים, שוכנת אחת מהפינות הקסומות והאותנטיות ביותר של הארץ – מחוז פיאמונטה.
פיאמונטה היא לא עוד תחנה קולינרית – היא עולם ומלואו: מסע של צבעים, ריחות וטעמים שמחברים בין מסורת לבין חדשנות, בין עמל אדמה רב-דורי לבין יצירתיות עילאית.

למי שמבקש לגעת באמת בנשמה האיטלקית, להתמזג עם הקצב של החיים המקומיים ולהתמסר לחוויה קולינרית מעוררת חושים – פיאמונטה היא המקום.


ארץ של כרמים, יינות וחלומות

טיול קולינרי לפיאמונטה שהיא אחד מאזורי היין החשובים בעולם, ביתם של יינות אייקוניים כמו ברולו, ברברסקו וברברה.
כרמים עתיקים מתפרשים על פני גבעות רכות ומוריקות, מטופחים על ידי משפחות שדור אחר דור חיות את האדמה.

סיור ביקב מקומי הוא חוויה חובה – לטעום יין אדום עוצמתי שגדל על קרקע עשירה ומינרלית, להקשיב לסיפורי הייננים המלאים בגאווה, ולהרגיש כיצד כל לגימה מביאה עמה את עונות השנה, את האקלים ואת רחשי האדמה.
פיאמונטה מלמדת לשתות יין לא רק עם החך, אלא עם הלב.


כמהין לבנות: הזהב הלבן של פיאמונטה

אם יש דבר שמייחד את פיאמונטה על פני כל מחוז אחר באיטליה – אלו הכמהין הלבנות.
בסתיו, כשהאדמה מתקררת והערפל משתרע על הכרמים, יוצאים המקומיים עם כלביהם המאומנים לציד כמהין בשדות וביערות.

כמהין לבנות הן יהלום קולינרי נדיר: ניחוח אדמתי עז, טעם שאין דומה לו – עדין אך חודר, פראי אך מעודן.
במהלך עונת הכמהין, מתקיימים באזור פסטיבלים ססגוניים, בראשם פסטיבל הכמהין באלבה – חוויה של ריחות, טעמים ומפגשים מרגשים עם עולם קולינרי יוקרתי.

טעימה של טאג'רין (פסטה טרייה דקיקה) עם שבבי כמהין טריים על חמאה ריחנית היא חוויה שאין לתאר במילים – רק לטעום ולהיסחף.


מסורת שמוגשת על צלחת

המטבח הפיימונטזי הוא מטבח שמדבר בשפת הלב: פשוט, גולמי, כן.
אין כאן הצגות. יש כאן אמת.

בין המנות המסורתיות שחובה לטעום:

  • ברזאטו אל ברולו – נתח בשר בקר בבישול איטי עם יין ברולו עשיר, רוזמרין ושום.

  • ויטלו טונאטו – פרוסות עגל קר עם רוטב טונה, קפריסים ולימון – שילוב מעודן של בשרים ודגים.

  • אגנולוטי דל פלין – כיסוני פסטה ממולאים בבשר, מוגשים עם חמאה מרוככת או ציר בשרי עמוק.

  • בונייט – קינוח מקומי מפתה על בסיס שוקולד, קרמל, רום ואמרטו.

בכל ביס יש סיפור: של עמל כפיים, של קרבה לאדמה, של כבוד לחומרי גלם ושל אהבת החיים.


מטבחים כפריים ומסעדות עטורות כוכבים

פיאמונטה היא גם גן עדן לשוחרי הגסטרונומיה הגבוהה.
כאן נולדו מהפכנים קולינריים כמו השף מסימו בוטורה, ולצד הטראטוריות הכפריות אפשר למצוא מסעדות מישלן מהחשובות בעולם.

ביקור במסעדה עטורת כוכבים הוא כמו קונצרט של טעמים: תפריטים עונתיים, שילובי חומרי גלם לא צפויים, הצגה מוקפדת של כל מנה – חוויה טוטאלית לכל חמשת החושים.
אולם גם בפונדק כפרי קטן, עם מפה משובצת וצלחת פשוטה של רביולי – תמצאו אותנטיות שאי אפשר לחקות.


שוקי איכרים ופסטיבלים: לחיות את פיאמונטה כמו מקומי

אחד הסודות הגדולים של פיאמונטה הוא שוקי האיכרים.
בעיירות הקטנות כמו אלבה, אסטי, וברא – מדי שבוע פורשים החקלאים המקומיים דוכנים עמוסים בכל טוב: גבינות בשלות, ירקות טריים, לחמים עבודת יד, נקניקים בשלים, ודבש זהוב.

לטייל בין השווקים, להחליף מילים עם מוכרים בגיל העמידה שמציעים טעימה מכל גבינה, לשבת לקפה אספרסו קצר בכיכר – זהו תמצית החוויה האיטלקית האמיתית.

בחודשי הסתיו מתקיימים שלל פסטיבלים: חגיגות יין, פסטיבלי כמהין, ירידי גבינות ועוד – כל אחד מהם הזדמנות נדירה לצלול לתוך התרבות המקומית ולהרגיש לרגע חלק ממנה.


לינה בכרמים: להתעורר אל נוף של חלום

חווית השהות בפיאמונטה אינה שלמה בלי לינה באגריטוריזמו – בתי חווה קסומים הממוקמים בלב הכרמים.
חדרים נעימים, ארוחת בוקר ביתית עם עוגות מקומיות, נוף של גבעות ירוקות אינסופיות, ולפעמים – גם סדנאות בישול משפחתיות או סיורי טעימות פרטיים.

השהות בכפרים הקטנים מאפשרת קצב אחר: איטי יותר, קרוב יותר, אמיתי יותר.
זהו פסק זמן מושלם מהעולם המהיר – וחיבור עמוק למהות החיים האיטלקיים.


לסיכום: פיאמונטה – חוויית חיים דרך אוכל

חוויה קולינרית איטלקית בפיאמונטה היא לא רק טיול גסטרונומי – היא מסע של גילוי עצמי.
היא מלמדת אותנו ליהנות מפשטות, להעריך חומרי גלם טהורים, להבין שהחיים היפים באמת מורכבים מרגעים קטנים – טעימה, חיוך, שיחה מקרית בשוק, שקיעה על גבעה.

פיאמונטה מחכה לכם בזרועות פתוחות – עם כוס יין ביד אחת, פרוסת גבינת רוביולה ביד שנייה, וחיוך שמזמין אתכם להישאר עוד קצת. ועוד קצת.

ברוכים הבאים לגן העדן של הטעמים האיטלקיים.

שתפו:

Facebook

תוכן עניינים

On Key

Related Posts

מטיילים? שימו לב :)

כידוע בעקבות המצב הבטחוני ישנם שינויים תמידיים בטיסות אל על, עקב כך החלנו שינוי בשיטת ההרשמה.
בהתאם למצב הלא ברור בנוגע למחירי הטיסות שמתייקרות במהירות החלטתי לשנות את שיטת ההרשמה לטובת לקוחותי.
על שיטת ההרשמה:
שלחו לי את דרכונכם בוואטסאפ ואני אקנה לכם כרטיס טיסה שיבטיח את המחיר ומקומכם בטיול.
משלמים מקדמה של 500 יורו.
60 יום לפני יציאת הטיול, עליכם להחליט אם אתם מצטרפים לטיול.
אם תצטרפו, תשלמו את מחיר הטיול המלא לאדם ב-2 תשלומים.
אם תבחרו לבטל, תקבלו חזרה 450 יורו.
אני מזמין אתכם להצטרף אלי ולבחור את היעד הבא שלכם – זה יהיה טיול בלתי נשכח!

Umportenet

דילוג לתוכן