la petite difference

la petite difference

סלובניה ורצועת החוף האיטלקי – טיול מאורגן לסלובניה , טריאסט וקרואטיה .

חצי האי איסטריה זה אזור באירופה מעבר למפרץ וונצייה בקצה הים האדריאטי בין מפרץ טרייאסט למפרץ קבארנאר .

היא מהווה את חצי האי הגדול היותר בים האדריאטי עם מקבץ איים לידה.

איסטריה מהווה את הלב ועורק החיים בין המערב העשיר והמתוחכם לבין המזרח הרחוק . היא ממוקמת בין האדמות הקפואות של הצפון לבין האדמות שטופות השמש של הים התיכון.

חופה המסולע וגבעותיה השלוות מכילים יערות אורן טבעי,מים מתוקים , חופים נוצצים , עיירות מופלאות לחופי המפרצים , שפע בעלי חיים, פרחים אקזוטיים, פטריות הכמהין הלבנות והשחורות המופלאות, אספרגוס בר, ושאר דברי מאכל הטבע, עשבי תיבול ארומטיים ,זיתים ופירות לסוגיהם (תאנים,שזיפים , אפרסקים ,פירות יער וכד')וכן ענבים מהם מיוצרים יינות חזקים ומשקאות חריפים אחרים.

למרות הקשיים הפוליטיים והמלחמות איסטריה התגברה. הקסם שלה נובע מיופייה הטבעי והתערובת המקסימה של מערב ומזרח אשר איחדה אדם ואדמה

ויצרה נוף ייחודי ומארג צבעוני של אנשים ייחודי בעולם כולו.

תאריכי הטיול  18-24/11/2024

 

מידע נוסף אודות המקום

האוכל שבחרתי לבשל בסלובניה הוא גורמה עם נגיעות של המטבח הסלובני המתבסס על המטבח האיטלקי ,אוסטרו הונגרי , ובלקני.אני אשתמש במוצרים הנהדרים של האזור כמו דגים ופרות ים. כמהין , אספרגוס בר ,וירקות טריים ואבשל אוכל גורמה בהגשה מיוחדת. הכפרים באיסטריה לאורך החוף נראים כאיטלקיים והאנשים דוברים איטלקית

בשל מאות אלפי איטלקיים . שחיו במקום וברחו ממנו עם עליית טיטו לשלטון, ככול שאנו נכנסים לתוך חצי האי הנוף נעשה יותר אוסטרו הונגרי. פורטרוז העיירה שאנו גרים בה היא עיירת נופש , עם מרינה ובתי קפה ,בניתי את מהלך הטיול כך שיישאר לנו זמן ליהנות ממקום ושלוותו.המסעדות שבחרתי הן מסעדות הגורמה מהמשובחות והיקרות של סלובניה ואיסטריה.

 

טיול קולינארי עם השף שלום שטרית

אידה (אשתי) ואני הקמנו את חברת "ההבדל הקטן", חברת בוטיק לטיולים מאורגנים כבר למעלה מ 20

שנה, כך שאנו נחשבים מראשוני היוצרים של טיולים קולינאריים מישראל. את הטיולים שלי אנו מתכננים בקפידה רבה.

אנו דואגים שהטיולים יחשפו את האיזור בו אנו מטיילים , בחרנו את האתרים המיוחדים לראות .

וכמובן זה לא מילואים לא יוצאים מוקדם לטייל ולא מפסידים .

דאגנו שהטיולים יהיו פינוק אמיתי וכמובן טעים.

המסעדות נבחרו בקפידה רבה ואני עבדתי במסעדות אילו בכדי לעמוד על טיבם ולבחור את התפריט הטעים ביותר של המסעדה.

לכל אילו שמנועים מאכילת דברים מסוימים הן מבחינת בריאות והן מבחינת דת מקבלים מענה טעים ומיוחד.

הארוחות כלול בהן יין לבן ואדום מים עם גז ובלי גז וקפה לגבי האוכל אין צורך לדבר כי זה ברור.

יציאה לטיולים הן בשעות נוחות הטיולים שלי הן למטיבי "לסת" לא "לכת".

הנופים מדהימים והסלובנים אדיבים ומחייכים.

טיול אחר ממה שעשיתם עד כה.

 

תאריכי הטיול: 18-24/11/2024

 

מהלך הטיול:

יום 1 – 18/11/2024 יום שני

טיסה בוקר עם אל על לרומא והמשך עם איטה לטרייאסט

הגעה לטרייאסט בשעה 14.30

עולים לאוטובוס לנסיעה של 50 קמ לסלובניה .

אנו מקבלים סלסלת שף וממשיכים למלון.

המלון נמצא בעיירת הנופש פורטורוז בחוף הים.

המלון 4 כוכבים מקסים ונעים עם נוף לים.

מתמקמים במלון

לפנות ערב יורדים לטיילת ליד הים שלאורכה יש חנויות של אומנויות ובוטיקים.

ארוחת ערב במסעדת דגים מדהימה, אחת המסעדות האהובות עלי ביותר.

מגוון רחב של פרות ים ודגים , ממש חגיגה.

חוזרים למלון אלו שעייפים ילכו לחדר, אופציה אחרת יש קזינו 50 מטר מהמלון.

 

יום 2 – 19/11/2024 יום שלישי 

רוביני גרוזיניאן יקב

לאחר ארוחת הבוקר עוברים את הגבול לקרואטיה ונוסעים לרוביני, עיר נמל עתיקה אשר בנויה על חצי אי, בעיר קיימים מבנים עתיקים וצבעוניים, מרינה, בתי קפה וחנויות.

לאחר מכן נוסעים ליקב יפה בהרים נבקר ביקב ונטעם את יינותיו בליווי פסטת מיוחדת וטעימה של השף

נוסעים לכפר גרוזיניאן היפה מבין הכפרים התלויים, בכפר יש סמטאות קטנות עם רצפת חלוקי אבן וחנויות של אמני איסטריה, נטייל בכפר הציורי

ונהנה בבית קפה שברקע שלו נגלה נוף מדהים ועוצר נשימה.

נאכל ארוחת צהריים ולאחר מכן נוסעים לציטה נובה –

עיר נמל עתיקה עם קתדרלה וטיילת יפה.

נראה מבנים יפים ועתיקים ממורשת הוונציאנים, נטייל ברחוב ראשי בו קיימות מגוון חנויות וצבעים.

לקראת ערב עוצרים במסעדה הנמצאת בכפר קטן ונאכל ארוחת ערב מיוחדת שמתבשלת בכלי ברזל ענק הנקרא "בוקה" בו שמים בשר עגל עם תבלינים ויין, תפוחי אדמה מסביב ומכסים אם מכסה ברזל ומכניסים את זה למדורה ומכסים עם גחלים , לאחר מספר שעות אנו נהנה מהתבשיל המצוין.

כמובן כל העונג ילווה במנות מיוחדות וטעימות של

המסעדה + יין מלבזיה המיוחד למקום.

 

יום 3 – 20/11/2024 יום רביעי

לובליאנה ובלאד

לאחר ארוחת בוקר, ניסע ללובליאנה בירת סלובניה -אחת מערי הבירה הקטנות והיפות המכילה נהר במרכזה וגשרי אבן יפים וכמובן הרבה בתי קפה ,צורת בילוי סלובנית טיפוסית.

נבקר בעיר ובשוק הפתוח בכל בוקר .

ארוחת צהרים קלה ומיוחדת.

לאחר מכן ניסע לבלאד – טיול באגם ובנקודת תצפית

מרהיבה , נהנה מאכילת עוגת הקרם שניט המפורסמת בבלאד במקום ששם העוגה הטעימה ביותר איפה שהסלובנים אוכלים.!

לאחר מכן נעלה למצודה עד נקודת התצפית המדהימה של האגם, חוויה מרגשת!!

ארוחת ערב סלובנית אותנטית במסעדה בה עשיתי סטאז' ולמדתי להכין מרק פטריות פורצ'יני.

 

יום 4 – 21/11/2024 יום חמישי

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לטריאסט.

עיר נמל מפוארת רחובות גדולים עם פיצריות ובתי קפה לרוב . נטייל ברחובות ויש זמן חופשי . ארוחת צהרים במסעדה מודרנית עם תפריט מיוחד.

נוסעים למרכז מסחרי פתוח בסגנון עיר חנויות ומותגים

זמן שופינג וארוחת ערב

 

 

יום 5 – 22/11/2024 יום שישי

עמק סוצ'ה ,קובריד ויקב .

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לעמק סוצ'ה – עמק עם נופים יפים ועוצרי נשימה

נבקר במוזיאון מלחמת העולם הראשונה נצפה בסרטון המתאר את מלחמת העולם הראשונה בכתוביות בעברית.

נבקר ביקב המשקיף לנוף נפלא

יקב עם מראה מודרני נטעם מיינותיו בליווי מטעמי סלובניה.

משם נמשיך לחווה כפרית שם המשפחה המקומית המפורסמת מייצרת יין ובשרים , נעשה טעימות, קורס בישול בעזרת השפית אירנה , אלמד אתכם את רזי הריזוטו, נבשל ונאכל ארוחת גורמה שבישלנו.

 

יום 6 – 23/11/2024 יום שבת

מערת פסטוניאק, וארוחת גורמה שלי משותפת עם שף המלון

לאחר ארוחת הבוקר ניסע למערת פסטוניאק – מערת נטיפים עם תופעת טבע מדהימה!

לאחר נסיעה ברכבת בתוך המערה מגיעים לתופעת טבע של צבעים.

מבקרים במצודה ציורית פרדיימה , נוסעים למרכז קניות  לקראת  ארוחת ערב גורמה שלי בשיתוף שף המלון.

 

 

יום 7 – 24/11/2024 יום ראשון

פיראן

לאחר ארוחת הבוקר

נוסעים לביקור בפיראן שהיא עיר שאני מכנה אותה מיני דוברובניק ממש פנינה.

מקבלים סלסלת שף לצהריים

נוסעים לטריאסט לטיסה ב-15.15

 

 

יום 8 – 25/11/2024 יום שני

אנו נוחתים אחרי חצות ואי לכך יש להוסיף יום זה לביטוח

 

 

מחיר הטיול ומה כלול:

מחיר הטיול  2680 יורו לאדם בחדר זוגי

תוספת ליחיד בחדר זוגי 350 יורו

7 ימים של אושר

אירוח מלא ברמה גבוהה מאוד

מלון 4 כוכבים משפחתי רומנטי עם חדרים פונים לים

ארוחת גורמה של השף

אוטובוס מרווח מלווה אותנו כל הטיול

טיסה עם אל על

 

המחיר לא כולל:

150 יורו כניסות לאתרים וטיפים

ביטוח מטען ובריאות

חובה לעשות ביטוח בריאות כולל החזר על ביטול הטיול מסיבה בריאותית

לשאלות  התקשרו לשף שלום שטרית 0523205321

מטיילים? שימו לב :)

כידוע בעקבות המצב הבטחוני ישנם שינויים תמידיים בטיסות אל על, עקב כך החלנו שינוי בשיטת ההרשמה.
בהתאם למצב הלא ברור בנוגע למחירי הטיסות שמתייקרות במהירות החלטתי לשנות את שיטת ההרשמה לטובת לקוחותי.
על שיטת ההרשמה:
שלחו לי את דרכונכם בוואטסאפ ואני אקנה לכם כרטיס טיסה שיבטיח את המחיר ומקומכם בטיול.
משלמים מקדמה של 500 יורו.
60 יום לפני יציאת הטיול, עליכם להחליט אם אתם מצטרפים לטיול.
אם תצטרפו, תשלמו את מחיר הטיול המלא לאדם ב-2 תשלומים.
אם תבחרו לבטל, תקבלו חזרה 450 יורו.
אני מזמין אתכם להצטרף אלי ולבחור את היעד הבא שלכם – זה יהיה טיול בלתי נשכח!

Umportenet

דילוג לתוכן