חומרים
3 חצילים בינוניים (רצוי חציל בלאדי)
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
30 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסים
1 כוס יין לבן יבש
2 ענפי טימין
תפוח אדמה מבושל חתוך לפרוסות
100 מל יוגורט עזים
1 כפית קרם כמהין (תחליף יכול להיות אבקת פטריות אחרות)
1 כף סוכר
½ 1 ליטר ציר עוףירקות
100 מל שמנת מוקצפת
מלח, פלפל
1 גבינה חצי רכה, פרימייארסנט-מור פרוסה לפרוסות
אופן הכנה:
מחממים התנור ל240 מעלות ,עוטפים את החצילים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור כ 45 דקות עד שהחצילים רכים, מוציאים מהחצילים את בשר החצילים מבלי להגיע לשכבת הקליפה השחורה ומשאירים להתקרר במסננת ,כך
יוצאים המים המרירים מהחצילים.
מכניסים לסיר את הבצל והחמאה ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
מוסיפים את השום והיין ומאדים את היין , כך אנו משאירים את הארומה של היין בתבשיל ומוציאים את החמיצות של היין.
כאשר היין התאדה מוסיפים את תפוח האדמה, בשר החצילים ,טימין והציר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הכמהין ,סוכר ,מלח,ופלפל ומרתיחים עוד 15 דקות.
מוציאים את הטימין ומרסקים את המרק ומעבירים דרך מסננת, מוסיפים את יוגורט העזים ומתקנים טעמים מלח פלפל.
לפני הגשה מרתיחים את המרק ומערבבים עם הקצפת מוזגים המרק לכלי הגשה מוסיפים פרוסת גבינה ומעטרים בעירית קצוצה.