שף שלום שטרית

la petite difference

פיאמונטה בתרגום מאיטלקית זה למרגלות ההר

חבל ארץ עטוף בגבעות מלאות כרמים עם היין המשובח ביותר של איטליה .

אנו מתגוררים בארמון משוחזר של מלך איטליה בתקופת הצייד.

מלון מפואר מרשים ומכובד מהמלון אנו יוצאים בוקר בוקר לאחר ארוחת בוקר עשירה לטייל בערים ,כפרים ובשווקים. נעשה קורס בישול אצל שפית איטלקית ואנוכי על פי מתכונים שלי.נבקר במזקקה של גרפה ונטעם גם גרפה בת 20 שנים , נבקר במפעל ליצור חביות יין בעבודת יד.

וכמובן טורינו בירת פיאמונטה עם מוזיאון הקולנוע והרכב וכמובן המוזיאון שלי eatly שזו חנות ענקית עם מיטב המוצרים של איטליה בלבד.

גבינות ,נקניקים, יינות ושוקולדים ומסעדות מובחרות .

וכשאידה ואני אומרים הכל כלול אנו מתכוונים שאתם לא מכניסים את היד לכיס בשביל הטיול.והכל בנדיבות

הצטרפו אליי לחוויה מרגשת של טעמים וצבעים במקום מופלא ותלמדו איתנו בישול גורמה. השף שלום שטרית עבד במסעדות בהן אתם תאכלו ובדק את נקיון המטבח ,איכות האוכל וטעמו ובחר תפריטים מגוונים ומעניינים.

בנוסף השף עצמו מפנק את המטיילים בארוחת גורמה פרי ידיו.

 

תאריכים

31/08/2023 עד 07/09/2023

 

 

 

יום 1 – יום חמישי –31/08/2023

טסים עם אל על אחר הצהרים מקבלים סלסלה וישנים במלון ליד שדה התעופה

יום 2 – יום שישי –01/09/2023

לאחר ארוחת בוקר

נוסעים לברברסקו – כפר ששמו מעיד על היין שהוא מייצר. נבקר באינוטקה משובחת ונטעם יינות טובים,

נאכל במסעדה עם נוף מטריף חושים של הכרמים ונאכל פסטה

מיוחדת למקום עשירה בחלמונים, שטעמה עדין בזיכרוני

נוסעים למלון

"ALBERGO DEL AGENCIA"

המלון הוא שחזור של ארמון מלך איטליה בתקופת הצייד

במתחם המלון יש את האוניברסיטה הקולינארית של

 

פיימונטה ואת בנק היין.

קבלת החדרים,מנוחה קלה והכרת השטח

לקראת ערב סיור בכפר פולנזו בו אנו גרים

19.00 ארוחת ערב במסעדת דגים איטלקית ארוחה משותפת שלי עם שף המסעדה

 

יום 3 – יום שבת – 02/09/2023

לאחר ארוחת בוקר עשירה

נוסעים לעיר אלבה שהיא בירת פטריות הכמהין, ביום שבת מתקיים בה שוק צבעוני שסוחרים ויצרנים באים למכור את תוצרתם, ארוחת צהרים בפיצרייה טיפוסית,

השף מסביר על פטריות הכמהין וטועמים ורוכשים בכדי להכין ארוחה איטלקית למהדרין

ארוחת צהרים נאכל במסעדה שמבשל עם כמהין ופטריות פורציני טריות.

חוזרים למלון ונהנים מהבריכה והספא שלו

ארוחת ערב נאכל במסעדה מיוחדת של חבר באלבה

 

 

 

 

 

יום 4 – יום ראשון – 03/08/2023

 

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לטורינו בירת פיאמונטה

סיור בעיר וברחובות והכיכרות המרשימים עם זמן חופשי.

אנו נפגשים לארוחת צהרים

לאחר הארוחה הולכים לבנין שהיה אמור להיות בית הכנסת של טורינו אולם יהודי טורינו לא יכלו לעמוד בהוצאות הענק של הבניין הגבוה ביותר בטורינו ונתנו אותו לעירית טורינו שהקימה שם מוזיאון ייחודי במינו שמספר את סיפור הקולנוע עד היום, משם אנו נוסעים למוזיאון הרכב המפואר של טורינו, נוסעים לביקור ב"מוזיאון שלי" "איטלי", חנות ענקית שיש בה את מיטב המוצרים של איטליה, גבינות, נקניקים, יינות, פסטות ותבלינים, ליד כל מוצר יש מסעדה שבה נאכל ארוחת ערב לפי בחירתכם לאחר הארוחה עושים שופינג ורוכשים את מוצרי איטליה בהדרכתי.

 

יום 5 – יום  שני – 04/09/2023

 

 

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים בדרך נוף יפיפיה לכפר היין ברולו

נבקר ביקב מרקיז דה ברולו ונטעם יין

נטייל בכפר היפיפה

 

ונצא לאכול במסעדה שאני ואידה אוהבים

 

משם ממשיכים למסעדה של רוזה ועושים קורס בישול  שמורכב ממנות של רוזה ושלי על פי ספר מתכונים שכתבתי.

אנו אוכלים ארוחת ערב עשירה של המאכלים שבישלנו.

 

17.00

יום 6  – יום  שלישי  – 05/09/2023

 

לארוחת בוקר נוסעים בדרך נוף יפיפיה למפעל הגרפה שהוא מהטובים והיפים באיטליה, טועמים טעימת עומק של גרפה חדשות ומיושנות עד 20 שנה

נטעם את עוגיות האמרטי שעשויות משקדים

ארוחת צהרים נאכל בניצה מונפראטי

 

חוזרים למלון להנות מהבריכה והספא

מבקרים בבנק דל וינו. אוסף יינות אדיר של בעלי המלון והאוניברסיטה הקולינרית של פיאמונטה.

יוצאים לארוחת ערב במסעדה עם נוף מדהים.

קבלת פנים עם פינגר פוד ויין ברוסקו

 

 

יום 7 – יום רביעי–06/09/2023

 

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים ל"גמבה" מפעל יצור חביות יין. ממש יצירת אומנות. מקצוע שעובר מאב לבן.

נוסעים לארוחת צהרים במקום מיוחד עם גריל בשרים

ארוחה דשנה וטעימה.

נוסעים לכיוון שדה התעופה ועוצרים ליד שדה התעופה במרכז מסחרי מפואר עם מותגי איטליה . זמן קניות

לאחר הקניות נוסעים לשדה התעופה לטיסה לארץ

 

יום 7  – יום חמישי – 07/09/2023

 

נחיתה לפנות בוקר בארצנו

חייבים לכלול יום זה בביטוח