שף שלום שטרית

la petite difference

בנסיעה הראשונה שלנו לסקוטלנד לפני 20 שנים התאהבנו באנשים בנוף וברוגע.
אנשים עם נתינה שאוהבים מאוד לעזור.
אנגלית לא ברורה וזה מצחיק.
והאוכל לא היה טעים במיוחד.
לפני הקורונה נסענו לחשיפה נוספת של סקוטלנד.
מצאתי מסעדות שף טובות ויקרות. מצאנו אתרים בעקבות הסדרה הזרה (מומלץ לצפות בסדרה לנרשמים, רואים את יופיה של סקוטלנד).
ראינו אתרים מיוחדים וסיננו רק את הטובים.
חזרנו הייתה קורונה ועצרה את המומנטום.
באוקטובר האחרון נסענו שוב ל-11 ימים לתכנון הטיול.
ההחלטה הייתה לעשות טיול כוכב ומצאנו מלון בוטיק שמימנו נצא כל יום לטיול מרתק ומהנה.
מצאתי מסעדות טובות שאהבנו. ומדריכה מדהימה עם ידע רב וחייכנית.
אני יעשה ארוחות בשיתוף שפים מקומיים.
הטיול נקבע ונסגר
במרץ אני יוצא שוב לסגור היטב קצוות.
חשוב להרשם מוקדם כדי שמחיר הטיול ישאר כמו שאני מפרסם.

מי שירשם מאוחר יותר ומחיר כרטיס הטיסה יתייקר הוא ישלם תוספת לטיול.

תאריכים:
26.7.2023
1.8.2023

מהלך הטיול
יום1
טיסה סדירה לאדינבורו מקבלים סלסלה של מטעמים מהשף ונוסעים באוטובוס מרווח שילווה אותנו כל השבוע.
נוסעים לאתר Falkirk שם נצפה במעבר מיוחד של סירות מסע ונוסעים ששטים בתעלות ואיך עוברים תעלות שי בי הן הפרשי גובה גדולים מאוד. פלאי הטכנולוגיה.
משם ניסע ל-kelples, פסלי ענק של סוסים שנבנו כהוקרה לעבודתם המאומצת ותרומתם לסקוטלנד.
נוסעים למלון מקבלים חדרים.
ארוחת ערב שלי ושל שף המלון
יין טוב אוכל טוב וכמובן מסיימים עם ויסקי טוב.

יום2
לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לגלזגו פוגשים את
המדריכה שלנו. והיא לוקחת אותנו לסיור מקסים
בגלזגו היפיפייה.
ארוחת צהרים נאכל את האוכל ד"ש אפיין את המקום

וזה פיש אנד ציפס ובירה.
מנה זו עשויה מדגים לבנים מהאוקיינוס והם מצופים
ומטוגנים ומוגשים עם צ'יפס שעשוי מתפוחי אדמה
מזן שלא קיים בארץ.
לאחר הארוחה ויסקי ויוצאים להמשך הסיור בגלזגו.
ארוחת ערב במסעדה הודית מיוחדת מאוד.

יום3
לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לעיירה פיטלוכי
עיירה קטנה ויפייפיה.
נבקר במזקקת ויסקי מהודרת נלמד את סודות עשית
הוויסקי ונטעם.
נוסעים לראות את מסע דגי הסלמון ששוחים נגד
הזרם ובמעלה הנהר משריצים צאצאים
נוסעים למפל נסתר ועוברים בשביל ביער ומתגלה
מפל מקסים של הנהר.
עושים פיקניק בטבע (במידה והטבע יאפשר) .
פיקניק עם מטעמי סקוטלנד גבינות דגים נקניקים
וכמובן ויסקי
נוסעים לאחר הארוחה לטירת "סקון פלס" זו טירה
שאנו רואים בה את דרך החיים של האצולה הסקוטית
נוסעים לעיירה הסמוכה למלוננו פרת עיירה יפה עם
מדרחוב יפה זמן חופשי לקניות.

ארוחת ערב במסעדת גורמה עם מטבח סקוטי

יום4
לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לאתרי צילום של
הסדרה הזרה.
נוסעים ללוך לאבן אגם עם מרכז נופש וחנות
מדליקה של מוצרי גורמה.
כמובן עצירה לקפה.
נוסעים להעיירה קולורס סיור בעיירה באתרי
הצילום (אם הם נבחרו לצילומים זה אומר שהם
מיוחדים מאוד). סיור בטירה ובמשתלת תבלינים.
נוסעים לבונוס ומבקרים במוזיאון של רכבות הקיטור.
עולים לרכבת קיטור ישנה ונוסעים אחורה בזמן לימי
הרכבת הראשונים המאה ה-19.
עושים עצירה בסופר גדול לקניות מוצרים סקוטים.
נוסעים לטירה מידהופ ששימשה מקום מגור
משפחת מקנזי.
נוסעים לאגם בלאקנס נצפה על הטירה של הסרט
ונאכל ארוחת ערב מעיינת.
נתחיל עם טעימת המאכלים הסקוטים המפורסמים
בלק פודינג והגיס. לא ידועים בטעמם הסוחף אבל
חייבים לנסות בכדי לדעת.

למנה עיקרית תהיה הזדמנות לכל אחד לנסות
לובסטר שלם. מי שלא מסוגל יש דברים אחרים.

יום5
לאחר ארוחת בוקר נוסעים לאדינבורו בירת סקוטלנד
מסירים עם המדריכה באתרי השווקים ובשוק
האיכרים של יום ראשון.
ארוחת צהרים נאכל בפאב עתיק עם מסורת סקוטית
ונאכל שם ארוחת צהרים מיוחדת והרבה בירה וויסקי.
נמשיך בסיור באתרי העיר.
בדרך למלון נעצור במסעדת גורמה ונאכל ארוחת
שף.

יום6
לאחר ארוחת בוקר נוסעים לעיירה סטרלי ג שיש בה
את הטירה היפה ביותר בסקוטלנד. עושים סיור
ונהנים לראות טירה במלא הדרה.
נוסעים דרומה לעיירה אנדרוס עיירה יפה עם 2
רחובות של שופינג, זמן שופינג וארוחת צהרים
מיוחדת.

ממשיכים למחלבת גבינות המתמחה בגבינות

צ'דר נעשה טעימות ונלמד על תהליך הייצור.
ממשיכים למזקקת ויסקי וג'ין משובחת נטעם ונהנה.
חוזרים למלון לארוחה משותפת של שף המלון ושלי.

יום7
לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לגלזגו לשדה
התעופה. עוצרים במרכז מסחרי לעשות שופינג
קצר ורצים לטיסה עם טורקיש לישראל