שף שלום שטרית

la petite difference

טיול מסעדות גורמה בדורדון

תאריך הטיול  10-16.05.2024

7 ימי טיול לחבל דורדון – פריגור שבצרפת באירוח מלא וברמה גבוהה .

טיול כוכב יוצא ממלון חדש ומפואר למסלול יומי בהדרכת השף שלום שטרית.

הטיול מתחיל במפגש היכרות הקבוצה עם ארוחת גורמה מפוארת במטבחי בגדרה לפני היציאה לטיול.

 

יום1

10/05/2024 – יום  שישי

 

טיסת עם לופטאנזה הגעה 17.00 קבלת סלסלה מהשף ונסיעה  למלון

המלון שבחרתי הוא מלון חדש מפואר מהטובים ביותר בדורדון, חדרים מאובזרים ומפוארים.

קבלת חדרים.

ארוחת גורמה של שף המלון.

 

יום2

11/05/2024 – יום שבת

 

יום שוק בסרלה

לאחר ארוחת בוקר נצא לבירת פריגור השחורה "סרלה", בה נמצא אחד השווקים היפים והתוססים באירופה.

דבר שייחודי לסרלה העובדה שהיא העיר הצפופה באירופה מבחינת מבנים עתיקים, מבנים אלה הם בעלי קומה ראשונה שנבנתה בתקופת הרנסנס, וקומה עליונה שנבנתה בתקופת הבארוק.

נסייר בשוק בו אסביר על הייחודיות של שוק ומוצריו היחודיים לו , השוק הוא מיוחד ומהיפים באירופה.

בצהרים אוכלים ארוחת טעימות במסעדת מישלן מוגשים לנו 7 מנות מדוגמות וטעימות  עם כוס יין רוזה אדום או לבן.

לאחר הארוחה נוסעים לנקודת תצפית שבה רואים את הדורדון מתפתל ב-3 פיתולים עם נוף מדהים.

ביקור עוצר נשימה ובילתי נשכח.

חוזרים למלון להתרעננות

ביקור בעיירה לה בוג סמטאות יפות של העיר העתיקה לצד נהר הווזר

ארוחת ערב נאכל במסעדה של פארק גולף.

 

יום3

12/05/2024 – יום ראשון

 

לאחר ארוחת בוקר נוסעים למצודת "קסטלנו"

מצודה יפיפיה שמשמשת היום כמוזיאון לכלי מלחמה של מלחמת 100 השנים בין אנגליה לצרפת.

מהמצודה רואים את יופיו של הדורדון.

ממשיכים לעיירה מאוד מיוחדת ויפה "לה רוק גאג'אק" עיירה שבנויה על צוק לצד הדורדון נצא לשייט בספינות מפרש עם הסבר על הערים והמצודות לאורך הנהר.

לאחר השייט נעשה ארוחת צהריים בפיקניק צבעוני על גדות נהר הדורדון.

נוסעים ל"דום" עיירת באסטיד משם נצפה בנוף היפה ביותר של הדורדון

חוזרים להתרעננות במלון המפנק.

נמשיך לארוחת גורמה מפוארת אצל השף ז'אן מארק, אצלו אני עשיתי השתלמויות בבישול בוואקום והוא נחשב בעיניי לשף מצוין

 

יום4

13/05/2024 – יום שני

 

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים ל"מונפזייר" עיירת חומה שנבנתה בתכנון מדהים וכיום הרבה מבתיה הפכו לבתי ממכר אומנויות, נהנה להסתובב בגלריות ובסמטאותיה.

נמשיך לשייט קיאקים בדורדון ונסיים ליד קסטלנו.

ממשיכים לארוחת צהרים למסעדה שמצודת קסטלנו נשקפת ממנה.

ארוחת ביסטרו צרפתית.

לאחר הארוחה נוסעים להתרעננות במלון

לקראת ערב נוסעים לסייר בעיירה "לימוי" עיירה שכ30% מיושביה הם אנגלים. בתים יפיפיים ויורדים במורדות הכפר ממשיכים למפגש הנהרות של הדורדון והווזר.

2 גשרים ב-90 מעלות נקודה יפה של צילום. נשב בשולחנות פיקניק עם כוס יין  עם נוף יפה. מה צריך יותר

ארוחת ערב נאכל את הקונפי המפורסם במסעדה יפה וטעימה.

 

יום5

14/05/2024 – יום שלישי

 

לאחר ארוחת בוקר נוסעים לשוק היפיפה של "לה בוג"

נוסעים ומבקרים בטירה משוחזרת עם גינה מדהימה

נוסעים לעיירה les Eyzies- de- Tayac  אשר מכונה הבירה האירופאית של הפרה-היסטוריה בשל אתרים ארכאולוגיים בעלי חשיבות ענקית בחקר האבולוציה, נסייר בעיירה היפיפייה ששוכנת למרגלות צוקים מרהיבים בחיבור הנהרות וזר ודורדון.

במהלך הסיור נתארח אצל סומליה בשם טים, ונקנה בהדרכתו את מיטב יינות צרפת.

לאחר מכן, ניסע דרך נוף עוצר נשימה למערה פתוחה בשם "רוק סנט כריסטוף" המערה גבוהה מעל נהר הווזר ושימשה כמגן נגד בוזזים מהצפון, לא נדלג על ארוחת צהרים עם סלסלת פריגור.

חזרה למלון להתרעננות

אחר הצהרים נסיעה לסרלה ללא השוק, רואים את יופיה של העיר עם פנסי הרחובות שמבליטים את יופי הסימטאות.

ארוחת ערב במסעדה צבעונית ומיוחדת.

 

יום6

15/05/2024 – יום רביעי

 

לאחר ארוחת בוקר של השף

נוסעים לעיר הבירה של מחוז פריגור (P'erigueux) הידועה בכינוייה " ווזונה הרומאית", נטייל בעיר העתיקה וברחובות הציוריים של העיר, נמשיך לקתדרלה St Front ההיסטורית והמדהימה.

נבקר אצל השוקלטרים שמצויים לרוב.

ארוחת צהרים במסעדה בעלת כוכב מישלן , ארוחה מענגת ברמה גבוהה.

השף אריק ווידל מצוייד במטבחו הקטן במיטב הציוד החדשני שקיים היום וזה עוזר לו להוציא מנות משובחות.

לאחר הארוחה נוסעים ל"סינט אמיליון" המפורסמת ביינות ובקוניאק משובח. סיור בעיר העתיקה  השופעת בחנויות המתמחות ביינות משובחים. ארוחת ערב צרפתית עם יין טוב מסנט אמיליון

נוסעים למלון ליד השדה

 

יום7

נפרדים מהדורדון האהוב ונוסעים לשדה התעופה בורדו

 

 

מחיר 3400 יורו

תוספת ליחיד 400 יורו