סוג זה של פסטה נהוג בפיאמונטה בדרך כלל בעונת הכמהין , הפסטה מוקפצת במעט חמאה ומוסיפים מעל כמהין טרי פרוס לפרוסות דקות מאוד.
פורסים דק לא בשל המחיר היקר , מפני שהכמהין נותן יותר טעם וניחוח כאשר הוא בא במגע עם חום הפסטה ולכן עדיף חיתוך דק מאוד.
חומרים:
500 ג קמח
3 ביצים
10 חלמונים
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
שמים הקמח על משטח רצוי עץ נושם לא צבוע ועושים גומה , מכניסים לגומה את שאר המרכיבים מחברים ולשים לבצק רך.
מעבירים במכונת פסטה למשטחים דקים ומעבירים דרך חותך האטריות הדק ביותר.
מניחים להתייבש על משטח העץ.
מבשלים הפסטה במים רותחים לדקה ומכניסים לרוטב