טיול לוייטנאם, קמבודיה ולאוס

אנשים שיוצרים איתי קשר לגבי הטיולים שלי בכלל ולמזרח בפרט שואלים שאלות כמו:
האם הדגש הוא האוכל? האם מטיילים מספיק או הרבה?
אז תשובתי היא כי אחרי כבר יותר מ 10 שנים של טיולים מאורגנים במספר מדינות, עם קבוצות מטיילים רבות ומגוונות, אנחנו מבצעים מספר טיולי בדיקה והכנת השטח, אידה אשתי ואני בנינו גם הטיול הזה כטיול מהנה מאוד, טיול אשר מקיף את כל וייטנאם, לאוס וקמבודיה, טיול שכדאי מאוד לראות ולחוות.
ביצענו בחינה מקפידה מאוד של כל המסעדות בהם נאכל ונתארח, בדקנו והתאמנו את התפריטים למטיילים שלנו אך השארנו את הניחוח והטעם המקומי, כולן טעימות ומגוונות מאוד.
אנשים חוזרים נפעמים מעצמת הטיול ורוויי נחת מהאוכל.
אני יוצא לכל טיול ואחראי לקיום כל מה שהובטח ואף יותר!
נסעתי לוייטנאם קמבודיה ולאוס והתאהבתי.
באנשים, באוכל, בצבעוניות, בחיוך האנשים, בנופים ובאתרים המרתקים שהם חלק מפלאי עולם.
כדאי לקרוא את הביקורת הראשונה כאן למטה, זוהי ביקורת של אחד מהנוסעים לטיול הזה.
תאריכי הטיול: 20.12.2018 עד 08.01.2019

הרי לכם ביקורת של אחד המטילים ואני בטוח שגם אתם תחשבו כך:

חזרנו אתמול מהטיול המהמם שהובלתם ואני רוצה להודות לכם אישית על החוויה העמוקה שהענקתם לי.
אין לי מה להכביר מילים על יופיין ומיוחדותן של ארצות דרום מזרח אסיה – והתוספת הקטנה של לאוס לטיול בפירוש נותנת טעימה מרתקת של ארץ לא מוכרת.
אבל התכנון הנינוח, האוכל המצויין שנבחר בקפידה במיטב המסעדות הם יוצאי דופן מבחינת הטיולים בהם השתתפתי.
קבלנו היבט על החיים בארצות בהם ביקרנו, אבל קיבלנו גם זווית חדשה (עבורי) של תרבות האוכל.
אני צריך לציין במיוחד את ארוחת הערב המערבית שקיבלנו במלון נובוטל בהלונג-ביי את ארוחת הצהרים המקומית שקיבלנו בהאנוי כמו גם ארוחות נוספות הן בוייטנאם, הן בלאוס והן בקמבודיה.
צר לי כי נבצר ממני, מטעמים אישיים, להשתתף בארוחת הסיום המפוארת שערכת אתה, שלום, בסיאם-ריפ.
אני רוצה לציין גם המדריכים המקומיים שבעזרתם ראינו הכול ולמדנו הרבה על הארצות בהן טיילנו, כוונתי בעיקר כמובן לצ'או, שליווה אותנו במשך עשרה ימים בוייטנאם.
צ'או הוא איש אשכולות עם אנגלית טובה, קל לשיחה וממש הוסיף לטיול הרבה.
שוב תודה על הטיול המוצלח.
בברכה. יוסי קוסטיציאה שהשתתף בטיול בשנת 2017

יום 1 – 20.12.2018: יציאה מהארץ, המראה בלילה עם אל-על לבנקוק

טסים לבנגקוק

יום 2- 21.12.2018 : הגעה לבנגקוק, חניית ביניים והמשך להו צי מין

22.00 נוחתים בהו צי מין, פוגשים את המדריך צ'או, מקבלים מהשף טעימות סייגון ונוסעים למלון.
מתמקמים במלון מדהים 5 כוכבים במיקום הכי טוב שאפשר.

יום 3 - 22.12.2018: קוצ’ין מחילות הוייטקונג וקורס בישול מענג

לאחר ארוחת בוקר עשירה על גג המלון
נוסעים למחילות קוצ'ין, עוצרים ביערות של עצי הגומי ולומדים איך נוצר גומי,
ממשיכים לקוצ'ין ושם אנו זוחלים במחילה הצרה ולומדים על אורח חיי המורדים הויטנאמים שבעקשנותם וברוחם הכניעו את האמריקאים,
אנו רואים מלכודות נוראיות שעשו לאמריקאים.

ארוחת צהרים על שפת הנהר במסעדה וייטנאמית שבה יוגשו מספר מנות שלי ושל המסעדה.
חוזרים להו צ'י מין ואחר הצהרים נעשה קורס בישול של תבשילי וייטנאם.
אני אפתח שולחן עם מיטב הפירות המיוחדים של וייטנאם שבה תיחשפו לטעמים ולאפשרויות המבטח הוויטנאמי, הכל טעים ומיוחד.

יום 4 - 23.12.2018: הדלתה של המקונג

לאחר ארוחת בוקר מוקדמת, נוסעים לדלתה של נהר המקונג , הנהר הוא השביעי באורכו בעולם והוא מכונה נהר תשעת הדרקונים.
נהר זה מהווה את עמוד התווך של הודו סין כשהוא משמש ציר מסחר בין וייטנאם, קמבודיה, לאוס, תאילאנד, בורמה, דרום סין וטיבט וגם משמש כגבול בן מדינות.
אזור זה משמש כאסם לגידול אורז ליצוא וצריכה מקומית בשל המים הרבים של הנהר ומישוריות האזור. גם רוב פירות וייטנאם גדלים באזור זה.
נשוט בספינות מפנקות עם מיטות נוחות, נאכל פירות שיוגשו ע"י מלצריות ונראה את השוק הצף בו מחליפים סחורות בן סוחרים, נסייר בכפרים ובתי מלאכה של מוצרים וייטנאמים ונטעם מאכלים מיוחדים.
נשוט בנחל קטן עם סירות משוטים בנוף קסום.
לארוחת צהרים נגיע לווילה צרפתית מדהימה עם אוכל משובח של שף צרפתי,
מקום מדהים באזור נידח ותמיד נשאלת השאלה בקבוצות "שלום איך מצאת את המקום ביפה הזה",
והתשובה היא שזו עבודת תחקיר קשה ותשלום נאות.
לאחר הארוחה, ניסע להו צ'י מין ונקיים סיור באתרי העיר כמו: בית הדואר, קתדרלה, בית האופרה.
חוזרים למלון למנוחה קלה ויוצאים לארוחת ערב למסעדה מובחרת בה עבדתי ובחרתי את התפריט.

יום 5 - 24.12.2018: טיסה לדננג וסיור מהנה בעיר

לאחר ארוחת הבוקר אנו טסים להויאן,
מתמקמים במלון ריסורט על שפת הנהר.
במלון שלנו כל יום בשעה 16.00 מבשלים את מאכלי המקום אל מול העיניים שלנו, אנו נהנים מקבלת פנים יפה של בשלני המקום.
לאחר היכרות עם המטבח המקומי, יוצאים להכיר את העיירה.
הויאן היא עיירה סינית עתיקה עם אוירה מדהימה ונחשבת בעניי למקום הכי יפה של וייטנאם.
נצא לארוחת ערב במסעדה מצוינת בה עבדתי ונחשבת בעיני לאחת המשובחות של וייטנאם

יום 6 - 25.12.2018: ביקור בשוק וקורס בישול

לאחר ארוחת הבוקר של המלון על גדות הנהר אנו נצא מהמלון לשייט אל הכפרים של האומנים ונראה אומנים בעבודתם.
פסלים, אומני גילוף בעץ ובוני ספינות.
נבקר אצל יצרן רוטב הדגים המפורסם של המזרח שעשוי מדגי אנשובי ומלח.
נלמד את שיטת עשיית רוטב הדגים.
נשוט לווילה עם גן תבלינים מקומיים ושם נעשה קורס בישול חוויתי, אפילו נלמד להכין דפי אורז טריים ולאחר מיכן, נאכל צהרים.
לאחר הארוחה, נטייל בשוק המקומי שנמצא בנמל העתיק ואני מסביר על הפירות והירקות המיוחדים של וייטנאם, ממשיכים לטייל ברחובות העיר הויאן אשר מתמחה בתפירת בגדים ונעליים למידותך,
באיכות טובה בתוך 24 שעות, מי שרוצה שיכינו לא בגדים, רצוי להביא בגדים יקרים שקניתם והתופרים יוכלו לשכפל את הבגד.
נהנה מהעיר ומבתי הקפה הקסומים של הויאן.
ארוחת ערב במסעדה מצוינת בה עבדתי ונחשבת לאחת המשובחות של וייטנאם.

יום 7 - 26.12.2018: שייט בשמורת טבע, סיור באתרי העיר, זמן חופשי לקניות.

לאחר ארוחת בוקר נעשה שייט בשמורת טבע של עצי במבוק בסירות דייגים עגולות, נסייר בסמטאות העיר ובתיה העתיקים, נבקר במקדשים בודהיסטים ונלמד על אורח החיים של הבודהיסטים,
נאכל צהרים במסעדה איטלקית אצל חברי לוקה.
אחר הצהרים חופשיים לקניות ומסג'ים .
ארוחת הערב היא ארוחת גורמה מהודרת שלי במלון.

יום 8 - 27.12.2018: טיסה להאנוי וסיור בעיר האגמים

בבוקר טסים להאנוי.
מתארגנים במלון.
נסייר בהאנוי ובמוזילאום של הו צ'י מין ונהנה מהמולת העיר, נמשיך למוזיאון הכתב שהוא מהיפים בהאנוי ונצא לסיור ריקשות מהמם בהאנוי הסואנת.
את ארוחת הערב נאכל במסעדה וייטנאמית של שף צרפתי ידוע מאוד שחי בהאנוי ונשוי לוייטנאמית.
הוא כתב ספרי בישול ומתמחה בתבלינים, יש לו 3 מסעדות ואנו אוכלים בוייטנאמית כי לטעמי היא הטובה מכולן.
אנו נהנה מארוחת גורמה וייטנאמית מהודרת.

יום 9 - 28.12.2018: נסיעה להואה-לו ושייט בנחל בין ההרים

לאחר ארוחת הבוקר, נוסעים להואה-לו, זה אזור בו בקעו סלעי הרים והזדקרו מהאדמה, המשך להתפרצות המפרץ הלונג בי.
אנו שטים בנחל יפיפה בין ההרים, בסירות מיוחדות המושטות על ידי וייטנאמים בעזרת הרגליים בלבד.
ארוחת צהרים מיוחדת עם בשר עיזים המקובלת במקום וכמובן עם מנה שאני מכין עבורכם.
חוזרים למלון ונהנים מזמן חופשי של קניות ברחובות הסואנים מסביב למלון.
ארוחת ערב במסעדה בה עבדתי ובחרתי את התפריט המצויין.

יום 10 - 29.12.2018: נסיעה לסאפה והליכה בהרים בין השבטים

עם בוקר נוסעים לסאפא, בעבר היינו נוסעים 2 לילות "מענגים ברכבת" בכדי להגיע והיום נפתחה אוטוסטרדה חדשה ואנו נקצר וניסע דרכה.
ארוחת צהרים נאכל במסעדה בדרך ב-לו קאי שם אני מכין פסטה פטריות פורצ'יני איטלקי וממשיכים לסאפה למלון החדש והטוב ביותר של סאפה!
יוצאים לסיור רגלי בהרים אם מזג האוויר יאפשר.
נפגוש את השבטים בכפריהם, יתלוו אלינו ילדי הכפר.
הנופים עוצרי נשימה של חלקות אורז המסודרות כחיילים בטרסות בהרים, ממש מלאכת אומנות.
חוזרים העירה ומטיילים בעיר ובשוק המקומי.
ארוחת ערב תהיה במסעדה בה השף של המסעדה ואני נגיש ארוחת ערב טעימה.

יום 11 - 30.12.2018 : שוק השבטים והאנוי

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לבקהה שם מתקיים אחת לשבוע שוק של השבטים.
יש 54 שבטים וכל שבט יש לו שפה משלו ולבוש משלו כך שמפגש של השבטים יוצר צבעוניות מדהימה ואנו לא מפסיקים לצלם, חוויה בלתי נשכחת.
רק הנשים עובדות והגברים משחקים, מעשנים ואוכלים.
נאכל ארוחת צהריים שאכין עבורכם, הארוחה תהיה במסעדה של חבר.
לאחר מיכן ניסע חזרה להאנוי.
אוכלים ארוחת ערב איטלקית במלון.

יום 12 - 31.12.2018: הלונג ביי שייט במפרץ וארוחת ערב מפוארת של סוף השנה

לאחר ארוחת בוקר נוסעים להלוג ביי שעל פי האגדה נחת שם הדרקון
זהו אחד משבעת פלאי עולם, מפרץ בים הסיני ובו מאות צוקי סלעים מזדקרים מהמים ויוצרים מערות וצוקים שעוצבו על יד הטבע, מראה מדהים!
אנו שטים בספינה פרטית ומפליגים בין מאות הצוקים, נבקר במערת נטיפים מרהיבה ונצפה מנקודת תצפית גבוהה על המפרץ היפיפה.
על הספינה מחכה לנו ארוחת צהרים מפתיעה וטעימה.
חוזרים ומתאכסנים במלון הטוב ביותר באזור, זהו המלון היחידי עם ניהול אירופאי, מקבלים חדרים עם נוף פנורמי למפרץ.
את ארוחת הערב המיוחדת תכננתי עם השף הצרפתי של המלון.
הארוחה מתקיימת בחדר פרטי מהודר, ארוחת גורמה מהודרת וטעימה עם מוצרים המיובאים מחו"ל.
לאחר הארוחה מתקיימת במלון מסיבה של סוף שנה ואנו מחכים לספירה בחצות ואז פותחים את שנת 2019 עם שמפניה וריקודים.

יום 13 01.01.2019: חזרה להנוי עיר האגמים

שתינו רקדנו ונהננו בלילה והתחילה שנת 2019
לאחר יקיצה מאוחרת ארוחת בוקר ב-09.30 ועזיבת המלון ב-11.00
נוסעים למגדלי פנינים של הלונג בי שם נלמד על שיטת גידול הפנינים.
נוסעים להנוי ועוצרים בבית מלאכה של יצרני קרמיקה בעבודת יד וצביעה בעבודת יד.
נהנה משופינג בהנוי וארוחת עאב במסעדה מצויינת.

יום 14 02.01.2019: לואן פראבאנג העיר המחייכת

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לשדה התעופה וטסים ללואן פראבאנג

לואן פראבנג היא בירת לאוס העתיקה ממש פנינה במזרח עיר שמזמינה אותך להישאר
רחובות עם מבנים צרפתיים שלל גלריות לאומנות אנשים נאיביים וחייכניים פשוט אנרגיה טובה.
אנו נוסעים למלון בוטיק שבחרתי מהיפים והטובים של לואן
בריכות עם פרחי לוטוס מקיפים את החדרים וברכה גדולה עם פסלים וצמחייה טרופית מסביב ממש גן עדן.
לקראת ערב יוצאים לעיר ונהנים משוק הלילה המפורסם של לואן פראבאנג.
ארוחת ערב מיוחדת אנו אוכלים בשוק הלילה.

יום 15 - 03.01.2019: לואן-פרבנג מפלים ובריכות

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לכפר של שבט המונג, לומדים על אורח חייהם ונכנסים לבית לראות את החיים של הכפריים.
רואים בית אחד דל אמצעים ובית אחד של סוחר הכפר.
באזור זה מגדלים עצי טיק היקרים למסחר ואנו עוצרים אצל אומן פיסול בעץ שיוצר עבודות יד מיוחדות.
נוסעים למפלים של לואן, זוהי פנינת טבע מהיפות בטיול, מפלים של נחל יוצרים בריכות קטנות שבאור השמש צבע הטורקיז יוצר יופי פלאי.
לא מפסיקים לצלם!!!
אני פותח שולחן של מטעמים שלא קיימים בלאוס, כמו שאני אוהב ואתם נהנים מארוחת צהרים עשירה וטעימה.
חוזרים למלון להתפנק בו, תוכלו להזמין מסג' פרטי מפנק בחדר בעלויות נמוכות.
את ארוחת הערב אנו עושים במסעדה הטובה ביותר של העיר עם אוכל של המטבח המקומי, ארוחה מגוונת ומפתיעה.
לאחר הארוחה, זמן חופשי לבקר בשוק או המעוניינים חוזרים למלון.

יום 16 - 04 .01.2019: לואן-פרבנג, נזירים ושוק יום

למשכימי קום ולמעוניינים נצא עם זריחת השמש ונצפה
בתושבי לואן פראבנג מחכים לשיירת הנזירים שעוברת ברחובות ונותנים להם אוכל שבושל מוקדם יותר.
הנזירים מתקיימים רק מאוכל זה.
מסיירים בשוק הבוקר המיוחד של לואן, יש בו מוצרים ייחודיים למקום אני מסביר לכם על התבלינים המיוחדים.
חוזרים למלון לארוחת הבוקר,
נוסעים לחווית רכיבה על פילים והפילים משתכשכים בנהר המקונג,לאחר מכן אנו מסיירים באתרי העיר, מוזיאון ארמון המלך ומקדשים מפוארים.
לצהרים אנו אוכלים בבית קפה צרפתי, עד הערב אנו נהנים מהמלון ,מסאג'ים ובריכה אדירה.
את ארוחת ערב אנו נקיים במקום מיוחד מאוד ששייך לרשת אוריינט אקספרס המפורסמת.
נלבש את מיטב בגדינו ונאכל ארוחת גורמה צרפתית כיאה למקום המפואר.

נבקר במקדשים, נקיים קורס בישול ונאכל ארוחת גורמה שלי
לאחר ארוחת הבוקר נצא להמשיך את סיור המקדשים באנגקור.
נחזור למרכז העיר, לקורס בישול ליד השוק המקומי, נלמד את רזי המטבח הקומארי עם תבליני הקארי ונאכל צהרים.
לאחר ארוחת הצהרים נצא לשוק הצמוד להצטייד בתבלינים המיוחדים שיאפשרו לנו לבשל ארוחות אלה במטבח שלנו.
חוזרים להתפנק במלון ונאכל את ארוחת הערב, זו ארוחה שאבשל במיוחד למטיילים שלי, זוהי ארוחת גורמה שמזכירה את הבית.

יום 17 - 05.01.2019: לואן פראבנג -סיאם ריב

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לשדה התעופה וטסים לסיאם ריב בקמבודיה.
אנו מגיעים למלון מפואר, במלון זה אני מרגיש כמו בבית, אני מבשל במטבח עם מוצרים שמיובאים עבורי מחו"ל.
אנו נהנה מהמלון והבריכה.
בערב מחכה לנו ארוחת של המטבח הקומארי עם הופעה של להקת מחול ושירה.
הסיפורים הם סיפורי הווי של המקום, השחקנים לבושים בבגדים צבעוניים מסורתיים וההופעה מיוחדת ןבלתי נשכחת.
לאחר הארוחה נצא לסיור בשוק הלילה שהוא הומה ומיוחד.

יום 18 - 06.01.2019: נבקר במקדשים, נקיים קורס בישול ונאכל ארוחה מיוחדת

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לאנגקור "עיר המקדשים", שם יש מקדשים שהיו נחבאים בג'ונגל פראי ונחשפו על ידי צייד פרפרים צרפתי.
המקדשים הרבים ננטשו, נראה פסלים רבים ונראה את סיפורי המקום המגולפים על קירות החומות.
המפורסם בהם הוא אנגאקור ואט שנבלע בין עצי הג'ונגל הענקיים, שורשים אדירים עטפו את קירות המקדש מבפנים ומחוץ, ושמרו ואף הרסו את קירות המקדש
מקדשים אלו נשמרים ע"י אונסקו והם אחד מפלאי עולם.
לאחר ביקור במקדש, נחזור למרכז סיאם ריב, ויש לנו קורס בישול שחושף את מיטב הבישול הקומארי.
נבקר בשוק ונקנה תבלינים וכלים מיוחדים למטבח.
חוזרים להתפנק במלון וארוחת ערב מיוחדת מצפה לנו.

יום 19 - 06.01.2019: העיר הצפה ארוחת גורמה מהודרת שלי.

אחר ארוחת הבוקר נצא לשוט באגם, באגם זה חיים למעלה מחצי מליון תושבים בבתים צפים על המים, יש להם כנסיות צפות, מגרשי כדורסל, הם חיים בעוני רב,
נעצור ונראה תנינים ודגי נהר, נצפה מעו בדרכי חייהם.
מבקרים בבית יתומים מיוחד במינו, אומן צרפתי אימץ את הילדים היתומים ולימד אותם אומנויות שונות, הילדים הגיעו לרמת אומנות מפתיעה והיצירות שלהם יפות מאוד.
חוזרים למלון ונהנים מהבריכה של המלון.
בערב מקבלים ארוחת גורמה מהודרת שלי עם מוצרים שאני מקבל מצרפת ואיטליה.

יום 20 - 07.01.2019: הכנות לחזרה לישראל

לאחר ארוחת בוקר מאוחרת נוסעים אל הגבול ועוברים לתאילנד,
נוסעים באוטובוס לבנגקוק, עוברים את הגבול ומגיעים לבנגקוק אחרי כ 6 שעות נסיעה.
אחרי שעוברים את הגבול ניסע לשדה התעופה של בנגקוק.
מבצעים הרשמה לטיסה באלעל.

יום 21 - 08.01.2019: טיסה לישראל

בשעה 00.20 טיסה לתל אביב
הגעה לתל אביב בבוקר

מחיר ומה כלול

יציאה לטיול 20.12.2018 עד 08.01.2019 וייטנאם קמבודיה ולאוס פלטיניום.
משך הטיול: 21 ימים
3950 דולר ללא טיסות
טיסות עולות כ- 1950 דולר

המחיר כולל:
קבוצה קטנה שלא עולות על 28 אנשים!
אירוח מלא ביד נדיבה ובאיכות מצוינת
אוטובוס מרווח
מלונות מפוארים 5 כוכבים או הטובים ביותר במקום שנבחרו בקפידה
אידה ואני יוצאים מהארץ כדי לפנק אתכם ולהנעים את זמנכם בכל מהלך הטיול
תקבלו טיולים מקיפים עם הדרכת מדריכים מקומיים מקצועיים
קורסי בישול עם החומרים הטובים ביותר
ארוחות שלי במספר מסעדות
ספר בישול מהודר
עבדתי במסעדות שנבחרו על ידי ובחרתי לכם תפריט מגוון וטעים

המחיר אינו כולל:
שתייה במסעדות
ויזות לוייטנאם, לאוס וקמבודיה
ביטוח רפואי ומטען מומלץ לעשות נרחב כולל החזר על ביטול נסיעה
קניות אישיות
150 דולר לכניסות וטיפים למסעדות, מלונות וסבלים,לא כולל מדריכים

טופס הזמנה והדפסת מהלך הטיול

להורדה והדפסת טופס הזמנה, לחצו כאן

להדפסת מהלך הטיול לחץ כאן

לקבלת יותר פרטים אודות הטיול התקשרו לשלום – 072-3939-609

או לחצו כאן – צרו קשר