b8a1 טיול גורמה ויין בטוסקנה | שף שלום שטרית
טיולים מאורגנים עם השף שלום שטרית
דף הבית » טיולים לאיטליה » טיול גורמה ויין בטוסקנה עם השף שלום שטרית ואיש ענבים
_DSC3277  1  3.jpg

חופשת אביב שכולה שיכרון חושים וטעמים: 
 

עם השף שלום שטרית ואיש הענבים, מרכז תרבות היין ביפו העתיקה 
 

טוסקנה, גורמה ויין- סדנאות בישול ויין 
 
 
 
 

איש הענבים והשף שלום שיטרית מזמינים אתכם להצטרף לשבוע חופשת טרום אביב של יין,  גסטרונומיה ונופים עוצרי נשימה בטוסקנה הקסומה.

לאוהבי החיים הטובים וה- Life style מוצע מסע קולינארי בלתי נשכח של מיטב מטעמי ומנעמי המטבח הטוסקני הלא הוא ה- Cucina Povere, שבוע של סדנאות בישול וחוויות קולינאריות בהדרכתו של השף שלום שיטרית, משולב בטיולים, אירוח מפנק בארמון טוסקני טיפוסי טובל בנופים הקסומים של גבעות טוסקנה, ביקור במסעדות המייצגות את המטבח הטוסקני במיטבו, ביקור במפעל ידוע ליצור גבינת הפארמזן הנחשקת בעולם כולו, נטעם מכיכר גבינה מיושנת בת 3 שנים אשר תיבצע במיוחד עבורנו, ביקור בחווה המתמחה בציד פטריות הכמהין, סיור ביקב מהידועים והחשובים באיטליה לייצור הבלסמי. נתרשם מתהליך הייצור המיוחד ונטעם את הטעם הנפלא של הבלסמי בן 5 , 12 ו- 25 שנים. 
 

 במסגרת סדנאות הבישול שלנו בטוסקנה נוכל ללמוד ולהתענג מאוכל טוב, פשוט ומיוחד שמקורו במטבח טוסקני כפרי ומקורי, ממבחר מנות שבבסיסן מוצרים טריים ועונתיים שנקטפו או ניקנו בו ביום בשווקים המקומיים תוך מפגש בלתי אמצעי גם עם שפים וטבחים מקומיים. וכמובן גולת הכותרת אשר תשלים את המסע הקולינארי,  ביקור באזורי היין והיקבים החשובים ביותר בטוסקנה הלא הם –קיאנטי קלאסיקו, ברונלו, וינו נובילה ובולגרי. 
 

במהלך החופשה נקיים סדנאות מקיפות על עולם היין והכהילים, נתמקד באזור המרתק טוסקנה נבקר ביקבים, נטעם טעימות חבית מרתקות וכל זאת ע"י ומפיו של מדריך היין הראשי של איש הענבים אשר מצטרף לטיול לכל אורכו.

בדרך המיוחדת של איש הענבים, החלטנו להכין תוכנית טיול מפנקת המשלבת חופשה נינוחה, ריגושים של כל החושים וחוויות אותם ניקח איתנו לאורך שנים רבות. אלה מאיתנו אשר אינם חובבי סירים ובישול אולם בהחלט יודעים ואוהבים להעריך אוכל משובח, יוכלו ליהנות משפע  פעילויות אשר אינן קשורות בבישול עצמו ועדיין יוכלו לטעום ממעשי ידי השף ויתר המשתתפים אשר עמלו לצידו בסדנאות הבישול.  
 

 

האצטייה של הבלסמי.JPG גבינות הפרמזאן.JPG
הכלב מחפש כמהין.JPG צייד פטריות הכמהין.JPG
נופי טוסקנה מהארמון.JPG הנוף מחצר הארמון.JPG

מהלך השבוע

 

 
יום שני 08.03
 
06.00    טיסת בוקר סדירה הגעה לרומא ב-09.00 ונסיעה צפונה לטוסקנה.
 
12.30    ארוחת צהריים במסעדה אטלקית מעולה "לה-פרגולה", נהנה משיפוד גבינת קלצונה, פסטה טרייה , בשר כבש וקינוח טירמיסו מדהים , ביקור במרתף היין המיוחד של המסעדה.
 
17.00    הגעה לארמון פוג'אלה קבלת החדרים והתרשמות ראשונית מנופיה הקסומים של טוסקנה.
 
19:00    סדנת יין ייחודית בנושא יינות איטליה, תוך כדי התמקדות ביינות טוסקנה.
הסדנא תועבר ע"י מדריך היין הראשי מבית איש הענבים.
 
19.30    ארוחת גורמה איטלקית של השף שטרית שלום עם מרק הריבולטה המפורסם ועוד הרבה הפתעות.
 
יום שלישי 09.03
 
08.00    ארוחת בוקר של השף
 
09.30    הגעה ליקב BARONE RICASOLI  באזור היין היוקרתי קיאנטי קלסיקו  , ביקור בטירת היקב ובמרתפים.
            כולל טעימות של מגוון יינות היקב בליווי מדריך היין ויינן היקב.
 
12:00    ארוחת צהריים ביקב
 
13.30    הגעה ליקב CASTELLO DI VERRAZZANO גם הוא באזור קיאנטי קלסיקו, סיור ביקב ובכרמים סביבו. כולל טעימות של מגוון יינות היקב בליווי מדריך היין ונציג היקב.
 
19.00 ארוחת ערב בארמון של השף שטרית שלום עם יין טוב אל תוך הלילה. יין אשר רכשנו במהלך היום.
 
יום רביעי 10.03
 
06.30    ארוחת בוקר קלה קורסון וקפה ויציאה למודנה.
09.30    הגעה למפעל ליצור גבינת הפארמזן הידועה באיכותה המעולה, התבוננות בתהליך הכנת הגבינה וטעימת גוש גבינה מיושנת 3 שנים שיפתח לכבודנו.
 
11.00    נסיעה ליקב הבלסמי (אצ'טייה) של משפחת סרני ,למידת התהליך וטעימת בלסמי בן 5, 12 ו- 25 שנים .
 
13.00    ארוחת צהריים באצ'טייה .
 
14.30    נסיעה לקניון חדש שנפתח וזמן חופשי לקניות .
 
17.30    נסיעה לבית הנופש של משפחת סרני בה נלבש סינרים, ניכנס למטבח המסעדה ונבשל ארוחה בהדרכת השף בין המנות אותן נכין: הסטייקים המפורסמים של איטליה – 'ביסטקה פיורנטינה', 1 ק"ג כל סטייק . הארוחה תלווה ביינות טוסקנה המופלאים והמשובחים מאזור בולגרי, אותם רכשנו בהנחייתו של מדריך היין של איש הענבים וסדנא מקיפה ומקצועית בנושא התאמת היינות למנות.
              לאחר הארוחה נסיעה חזרה לארמון.

 

 
 
יום חמישי 11.03
 
09.00    יציאה לחוות פטריות הכמהין.
 
10.30    עצירה בעיירה המדהימה צ'יביטלה שזכתה במדלית זהב על הפיאצה המרכזית העתיקה ויפה בשילוב עם פסלים מודרניים.
 
12.00    נסיעה לחוות פטריות הכמהין, שם נחווה חוויה מרתקת של חיפוש כמהין עם כלבים.
 
14.00    ארוחה עם פטריות הכמהין. בליווי היינות המסורתיים של טוסקנה ה"קיאנטי קלאסיקו" מהיקבים הנחשבים אשר משלימים ומלווים באופן מושלם את הטעמים המיוחדים של פטריות הכמהין.
 
15.30    נסיעה לסיינה לסיור בעיר העתיקה והמקסימה.
 
19.0            חזרה לארמון לארוחת גבינות ויין והדרכה מקיפה על אזור היין הנחשב בו נבקר מחר: "בולגרי" וסיפור יינות "סופר טוסקן".
         
יום שישי 12.03
 
08.00    ארוחת בוקר של השף
 
09.00    נסיעה לאזור "מארמה" אשר על חוף הים הטיראני במערב טוסקנה, נבקרבכפר עתיק "בולגרי" וביקב הנחשב                       TENUTA GUARDO AL TASSO המתמחה בייצור יינות קברנה סוביניון ומרלו וידועים בכל העולם. ביקב נלמד על זני הענבים המקומיים ונטעם מיינות היקב.
 
17.00    החברה שמים סינרים ומבשלים עם השף שלום שטרית והמאמא האיטלקית -אנה ארוחה איטלקית עם פסטה ורביולים, השף     מלמד להגיש את האוכל שבישלנו כמנות גורמה .         
 
19:30    אוכל טוב, יין טוב. לאחר מכן סדנת כהלים, גראפות ודז'יסטיפים איטלקיים אל תוך הלילה בהנחיתו של מדריך היין הראשי מאיש הענבים.
 
יום שבת 13.03
 
8:00     השקמה מוקדמת מאוד עם קורסונים ותה ויציאה לעוד יום מרתק באזור היין    מונטפולצ'יאנו.                 
 
09.00    נסיעה לעיירה מונטפולצ'יאנו אחד מאיזורי היין המשובחים של טוסקנה.
   נבקר ביקב אשר מייצג את אזור היין המופלא "וינו נובילה די מונטפולצ'יאנו".
 
12:30    ארוחת צהריים טוסקנית טיפוסית במסעדה . 
14:00     נסיעה לעיירה השכנה מונטלצ'ינו בה אזור היין "ברונלו די מונטלצ'ינו", נבקר ביקב טנוטה קול דיאורציה ונטעם מהיינות המוערכים
             והמבוקשים בעולם.
             נסיעה לשדה לטיסה ב-22.00  לארץ.
            
             מחיר הטיול  2300 יורו  המחיר הוא לאדם בחדר זוגי
 
            תוספת ליחד בחדר הוא 250 יורו
           
             + 60 יורו לטיפ וכניסות לאתרים
 
            הרשמה יכולה להתבצע אצלי או באיש ענבים
 
            לפרטים נוספים פנו לאיש ענבים
             
           http://www.grape-man.com/
 
 

 

מטעמי השף.jpg ארוחות הבוקר של השף.JPG
הארמון.jpg סלון הארמון.jpg
מסעדת לה פרגולה.JPG גחלים מעצי ערמונים.JPG
גרסה להדפסה גרסה להדפסה       שליחה לחבר שליחה לחבר      
טיולים מאורגנים עם השף שלום שטרית
 
קידום אתרים    Maxi-Site בניית אתרים 
                טלפון: 052-3205321     פקס: 08-9380087          
0