סלובניה וחצי האי איסטריה

סלובניה ורצועת החוף האיטלקי
טיול מאורגן לסלובניה וקרואטיה ולחצי האי איסטריה זה אזור באירופה מעבר למפרץ וונצייה בקצה הים האדריאטי בין מפרץ טרייאסט למפרץ קבארנאר .
היא מהווה את חצי האי הגדול היותר בים האדריאטי עם מקבץ איים לידה.
איסטרייה מהווה אכן את הלב ועורק החיים בין המערב העשיר והמתוחכם לבין המזרח הרחוק . היא ממוקמת בין האדמות הקפואות של הצפון לבין האדמות שטופות השמש של הים התיכון.
חופה המסולע וגבעותיה השלוות מכילים יערות אורן טבעי,מים מתוקים , חופים נוצצים , עיירות מופלאות לחופי המפרצים , שפע בעלי חיים, פרחים אקזוטיים, הכמהין הלבנות והשחורות המופלאות, אספרגוס בר, ושאר דברי מאכל הטבע, עשבי תיבול ארומטיים ,זיתים ופרות לסוגיהם (תאנים,שזיפים , אפרסקים ,גרגרי יער וכד')וכן ענבים מהם מיוצרים יינות חזקים ומשקאות חריפים אחרים.
למרות הקשיים הפוליטיים והמלחמות איסטרייה התגברה. הקסם שלה נובע מיופייה הטבעי והתערובת המקסימה של מערב ומזרח אשר איחדה אדם ואדמה ויצרה נוף ייחודי ומארג צבעוני של אנשים ייחודי בעולם כולו.

תאריכי הטיול: 18-24.03.2020

מידע נוסף אודות המקום
האוכל שבחרתי לבשל בקרואטיה הוא גורמה עם נגיעות של המטבח הקרואטי המתבסס על המטבח האיטלקי ,אוסטרו הונגרי , ובלקני.אני אשתמש במוצרים הנהדרים של קרואטיה כמו דגים ופרות ים. כמהין , אספרגוס בר ,וירקות טריים ואבשל אוכל גורמה בהגשה מיוחדת. הכפרים באסטריה לאורך החוף נראים כאיטלקיים והאנשים דוברים איטלקית (בשל מאות אלפי איטלקיים שחיו במקום וברחו ממנו עם עליית טיטו לשלטון), ככול שאנו נכנסים לתוך חצי האי הנוף נעשה יותר אוסטרו הונגרי. פורטרוש העיירה שאנו גרים בה היא עיירת נופש , עם מרינה ובתי קפה ,בניתי את מהלך הטיול כך שיישאר לנו זמן ליהנות ממקום ושלוותו.מהמסעדות שבחרתי הן מסעדות הגורמה מהמשובחות והיקרות של סלובניה ואיסטריה.המטבח שאנו עורכים שם את קורסי הבישול הוא חלום לכל שף גדול מאוד מרווח ומאובזר למהדרין מעולם לא היו לי תנאים יותר טובים.

טיול קולינארי עם השף שלום שטרית
אידה (אשתי) ואני הקמנו את חברת "ההבדל הקטן", חברת בוטיק לטיולים מאורגנים כבר למעלה מ 18 שנה, כך שאנו נחשבים מראשוני היוצרים של קורסים קולינאריים מישראל.
את הטיולים שלי אנו מתכננים בקפידה רבה.
אנו דואגים שהטיולים יהיו פינוק אמיתי וכמובן טעים.
המסעדות נבחרו בקפידה רבה ואני עבדתי במסעדות אילו בכדי לעמוד על טיבם ולבחור את התפריט הטעים ביותר של המסעדה.
לכל אילו שמנועים מאכילת דברים מסוימים הן מבחינת בריאות והן מבחינת דת מקבלים מענה טעים ומיוחד.
הארוחות כלול בהן יין לבן ואדום מים עם גז ובלי גז וקפה לגבי האוכל אין צורך לדבר כי זה ברור.
יציאה לטיולים הן בשעות נוחות הטיולים שלי הן למטיבי "לסת" לא "לכת’.
קורס הבישול הוא יעשה במטבחי בגדרה בטרם אנו נוסעים , נבשל על פי חוברת צבעונית של מתכוני סלובניה ואלמד אותכם לצלחת ונאכל ארוחת גורמה מפוארת
התפריט הוא קל וישים בבית, בהחלט תעשו ארוחות יפות למשפחה
הנופים מדהימים והסלובנים אדיבים ומחייכים.
טיול אחר ממה שעשיתם עד כה.

תאריכי הטיול: 18-24.03.2020

יום 1 - 18.03.2020 יום חמישי

טיסה לונציה, פורטורז ,
טיסה בבוקר בשעה 12.00 והגעה לוונציה בשעה 18.00
עולים לאוטובוס לנסיעה לפורטרוז .
אנו מקבלים סלסלת שף וממשיכים למלון
המלון נמצא בעיירת הנופש פורטורוז בחוף הים.
המלון 4 כוכבים מקסים ונעים עם נוף לים.
מתמקמים במלון
לפנות ערב יורדים לטיילת ליד הים שלאורכה יש חנויות של אומנויות ובוטיקים.
ארוחת ערב במסעדת דגים מדהימה, אחת המסעדות האהובות עלי ביותר.
מגוון רחב של פרות ים ודגים , ממש חגיגה.
חוזרים למלון אילו שעייפים ילכו לשון אופציה אחרת זה קזינו 50 מטר מהמלון.
ארוחת גורמה של השף שלום שטרית

יום 2 - 19.03.2020 יום שישי

לובליאנה ובלאד
לאחר ארוחת בוקר, ניסע ללובליאנה בירת סלובניה -אחת מערי הבירה הקטנות והיפות המכילה נהר במרכזה וגשרי אבן יפים וכמובן הרבה בתי קפה ,צורת בילוי סלובנית טיפוסית.
נבקר בעיר ובשוק הפתוח בכל בוקר .
ארוחת צהרים קלה ומיוחדת.
לאחר מכן ניסע לבלאד – טיול באגם ובנקודת תצפית מרהיבה , נהנה מאכילת עוגת הקרם שניט המפורסמת בבלאד במקום ששם העוגה הטעימה ביותר איפה שהסלובנים אוכלים.!
לאחר מכן נעלה למצודה עד נקודת התצפית המדהימה של האגם, חוויה מרגשת!!
ארוחת ערב סלובנית אותנטית במסעדה בה עשיתי סטאז' ולמדתי להכין מרק פטריות פורצ'יני.

יום 3 - 20.03.2020 יום שבת

פוראץ גרוזיניאן רוביני
לאחר ארוחת הבוקר ניסע לרוביני, עיר נמל עתיקה אשר בנויה על חצי אי, בעיר קיימים מבנים עתיקים וצבעוניים, מרינה, בתי קפה וחנויות.
לאחר מכן ניסע לכפר גרוזיניאן היפה מבין הכפרים התלויים, בכפר יש סמטאות קטנות עם רצפת חלוקי אבן וחנויות של אמני איסטריה, נטייל בכפר הציורי ונהנה בבית קפה שברקע שלו נגלה נוף מדהים ועוצר נשימה.
נאכל ארוחת צהריים ולאחר מכן נוסעים לפוראץ – עיר נמל עתיקה עם קתדרלה עתיקה ומוזאיקה ביזאנטית מהמאה ה-13.
נראה מבנים יפים ועתיקים ממורשת הוונציאנים, נטייל ברחוב ראשי ומעניין בו קיימות מגוון חנויות וצבעים.
לקראת ערב עוצרים במסעדה הנמצאת בכפר קטן ונאכל ארוחת ערב מיוחדת יבשילו לנו בכלי ברזל ענק הנקרא "בוקה" בו שמים בשר עגל עם תבלינים ויין, תפוחי אדמה מסביב ומכסים אם מכסה ברזל ומכניסים את זה למדורה ומכסים עם גחלים , לאחר מספר שעות אנו נהנה מהתבשיל המצוין.
כמובן כל העונג ילווה במנות מיוחדות וטעימות של המסעדה +יין מלבזיה המיוחד למקום.

יום 4 - 21.03.2020 יום ראשון

מערת פאסטוינאק, וארוחת גורמה שלי
לאחר ארוחת הבוקר ניסע למערת פסטוינאק – מערת נטיפים עם תופעת טבע מדהימה!
לאחר נסיעה ברכבת בתוך המערה מגיעים לתופעת טבע של צבעים.
מבקרים במצודה ציורית פרדיימה . נוסעים למרכז קניות .לקניות לקראת הארוחה
ארוחת גורמה שלי בערב.

יום 5 - 22.03.2020 יום שני

עמק סוצ'ה ,קובאריד .
לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לעמק סוצה – עמק עם נופים יפים ועוצרי נשימה
בקר במוזיאון מלחמת העולם הראשונה בעיר קובריד נטייל מעט ונראה ביער את המפל הנסתר
משם נמשיך לחווה כפרית שם המשפחה המקומית המפורסמת מייצרת יין ובשרים , נעשה טעימות / נעשה קורס בישול עם עזרת השפית אירנה , נבשל ונאכל ארוחת גורמה שבישלנו.

יום 6 - 23.03.2020 יום שלישי

פיראן קניות וטיסה
לאחר ארוחת הבוקר
נוסעים לביקור בפיראן שהיא עיר שאני מכנה אותה מיני דוברובניק , ממש פנינה
יוצאים לקניות בפורטורוז ועושים שופינג למשפחה .
ארוחת צהרים במסעדת דגים משובחת
וממשיכים לוונציה לטיסה

יום 7 - 24.03.2020 יום רביעי

ביום זה אנו נוחתים לאחר חצות לכן יש לכלול אותו בביטוח

מחיר ומה כלול

מחיר הטיול 1790 יורו לאדם בחדר זוגי
תוספת ליחיד בחדר 200 אירו

מחיר הטיול כולל:
6 ימים של אושר
אירוח מלא ברמה גבוהה מאוד
אוטובוס מרווח מלווה אותנו כל הטיול
טיסה עם טורקיש

המחיר לא כולל:
100 יורו כניסות לאתרים וטיפים
ביטוח מטען ובריאות
לשאלות התקשרו לשף שלום שטרית 072-3939-609

טופס רישום והדפסת מהלך הטיול

להורדה והדפסת טופס הזמנה, לחצו כאן

להדפסת מהלך הטיול לחץ כאן