סלובניה וחצי האי איסטריה

סלובניה ורצועת החוף האיטלקי
טיול מאורגן לסלובניה וקרואטיה ולחצי האי איסטריה זה אזור באירופה מעבר למפרץ וונצייה בקצה הים האדריאטי בין מפרץ טרייאסט למפרץ קבארנאר .
היא מהווה את חצי האי הגדול היותר בים האדריאטי עם מקבץ איים לידה.
איסטרייה מהווה אכן את הלב ועורק החיים בין המערב העשיר והמתוחכם לבין המזרח הרחוק . היא ממוקמת בין האדמות הקפואות של הצפון לבין האדמות שטופות השמש של הים התיכון.
חופה המסולע וגבעותיה השלוות מכילים יערות אורן טבעי,מים מתוקים , חופים נוצצים , עיירות מופלאות לחופי המפרצים , שפע בעלי חיים, פרחים אקזוטיים, הכמהין הלבנות והשחורות המופלאות, אספרגוס בר, ושאר דברי מאכל הטבע, עשבי תיבול ארומטיים ,זיתים ופרות לסוגיהם (תאנים,שזיפים , אפרסקים ,גרגרי יער וכד')וכן ענבים מהם מיוצרים יינות חזקים ומשקאות חריפים אחרים.
למרות הקשיים הפוליטיים והמלחמות איסטרייה התגברה. הקסם שלה נובע מיופייה הטבעי והתערובת המקסימה של מערב ומזרח אשר איחדה אדם ואדמה ויצרה נוף ייחודי ומארג צבעוני של אנשים ייחודי בעולם כולו.
הטיול יצא והסתיים בנובמבר 2016, בקרוב מתוכנן טיול נוסף.

מידע נוסף אודות המקום
האוכל שבחרתי לבשל בקרואטיה הוא גורמה עם נגיעות של המטבח הקרואטי המתבסס על המטבח האיטלקי ,אוסטרו הונגרי , ובלקני.אני אשתמש במוצרים הנהדרים של קרואטיה כמו דגים ופרות ים. כמהין , אספרגוס בר ,וירקות טריים ואבשל אוכל גורמה בהגשה מיוחדת. הכפרים באסטריה לאורך החוף נראים כאיטלקיים והאנשים דוברים איטלקית (בשל מאות אלפי איטלקיים שחיו במקום וברחו ממנו עם עליית טיטו לשלטון), ככול שאנו נכנסים לתוך חצי האי הנוף נעשה יותר אוסטרו הונגרי. פורטרוש העיירה שאנו גרים בה היא עיירת נופש , עם מרינה ובתי קפה ,בניתי את מהלך הטיול כך שיישאר לנו זמן ליהנות ממקום ושלוותו.מהמסעדות שבחרתי הן מסעדות הגורמה מהמשובחות והיקרות של סלובניה ואיסטריה.המטבח שאנו עורכים שם את קורסי הבישול הוא חלום לכל שף גדול מאוד מרווח ומאובזר למהדרין מעולם לא היו לי תנאים יותר טובים.

מהלך הטיול לאיסטריה סלובניה

הטיול יצא בחודש נובמבר 2016הטיול כולל נסיעה לעמק סוצ`ה והמפל הנסתר .אירוח של משפחה בחוות איכרים סלובנית המייצרים נקניקים ויין, ביקור במערת נטיפים פסטוניאק , ערים קטנות ומיוחדות וכפרים תלוים.
מסעדות מיוחדות באוד שנבחרו על ידי השף.

הטיול יהיה 11 ימים מרתק ומהנה
הטיסה עם גורדן אייר
הטיולים יצאו במרץ 2015

יום חמישי 10.11.2016 - טיסה והגעה למלון סיור בפיראן

טיסה לונציה מגיעים בשעה 11.00 ונוסעים לפורטרוש למלון 4 כוכבים המשקיף לים האדריאטיקבלת חדרים המשקיפים לים , השקיעות המתגלות מדי ערב עוצרות נשימה .לאחר התארגנות ארוחת צהרים מנוחהאחר הצהרים יורדים לטיילת שלאורכה יש חנויות של אומנויות ובוטיקים.ארוחת ערב במסעדת דגים מדהימה , אחת המסעדות האהובות עלי ביותר. מגוון רחב של פרות ים ודגים ממש חגיגה.

יום שישי 11.11.2016 פוראץ גרוזיניאן וקורס בישול

לאחר ארוחת הבוקר.נסיעה בדרך החוף לפוראץ עיר נמל עתיקה עם קתדרלהעתיקה ומוזאיקה ביזאנטית מהמאה ה-13 . מבנים יפים ועתיקים מורשת הוונציאנים, רחוב ראשי מעניין מאוד במגוון החנויות והצבעים.נסיעה לכפר גרוזיניאן היפה מבין הכפרים התלוייםבכפר יש סמטאות קטנות עם רצפת חלוקי אבן וחנויות של אומני איסטריה, כפר ציורי מאוד נטייל ונהנה מבית קפה עם נוף מדהים. נאכל ארוחת צהריים .חוזרים למלון.אחר הצהרים קורס בישול בכפר דייגים , המבשלים יבשלו ומי שאינו מעוניין ייהנה מהכפר ובתי הקפה שלו.בערב ארוחת חג גורמה מעשה ידינו ויין מקומי משובח.

יום שבת 12.11.2016 לובליאנה ובלאד

לאחר ארוחת בוקר.נסיעה ללובליאנה בירת סלובניה , אחת מערי הבירה הקטנות והיפות עם נהר במרכזה וגשרי אבן יפים והרבה מאוד בתי קפה ,צורת בילוי סלובנית טיפוסית.ביקור בעיר ובשוק הפתוח כל בוקר ארוחת צהרים קלה ומיוחדת הוטדוג סלובני מיוחד.נסיעה לבלאד טיול באגם ובנקודת תצפית מרהיבה.אכילת עוגת הקרם שניט המפורסמת בבלאד במקום ששם העוגה הטעימה ביותר של בלאדעולים למצודה ומשם נקודת תצפית מדהימה של האגם.חוויה מרגשת!!ארוחת ערב סלובנית אותנטית במסעדה בה עשיתי סטאז' ולמדתי את מרק פטריות הפורצ'יני.

יום ראשון 13.11.2016 רוביני ומפרץ לימסקי

לאחר ארוחת הבוקר נסיעה לרוביני עיר נמל עתיקה בנויה על חצי אי , מבניםעתיקים וצבעוניים ,מרינה , בבתי קפה וחנויות בעיר תוססת.בצהרים נסיעה לפיורד לימסקי בדרך נוף יפה.שייט של שעה בפיורד שבמהלכו נאכל את סלסלת השף.נסיעה ל נוביגראד כפר דייגים עם מרינה יפיפיה. נטייל בכפר ונהנה מהסמטאות וחנויות הקטנות והמון בתי הקפה.לקראת ערב עוצרים במסעדה הנמצאת בכפר קטן ונאכל ארוחת ערב מיוחדתיבשלו לנו הכלי ברזל ענק הנקרא "בוקה" בו שמים בשר עגל עם תבלינים ויין, תפוחי אדמה מסביב ומכסים אם מכסה ברזל ומכניסים את זה למדורה ומכסים עם גחלים , לאחר מספר שעות אנו אוכלים תבשיל מצוין.וכמובן מלווה במנות המיוחדות והטעימות של המסעדה ויין מלבזיה המיוחד למקום.

יום שני 14.11.2016 מערת פאסטוינאק, וקורס בישול

לאחר ארוחת הבוקר.נסיעה ל למערת פסטוינאק מערת נטיפים עם תופעת טבעמדהימהנוסעים לשוק לקניות לקראת קורס בישול בהנחייתיבערב קורס בישול וארוחת גורמה מפוארת

יום שלישי 15.04.2016 עמק סוצה וחווה חקלאית

לאחר ארוחת הבוקרנוסעים לעמק סוצה עם נופים יפים נבקר במוזיאון מלחמת העולם הראשונה בעיר קובריד נטייל ונראה ביער את המפל הנסתרנוסעים לחווה כפרית שם המשפחה מייצרת יין ובשרים נעשה טעימות של נקניקים שמן וייןבעל החווה היה קצב והוא עושה לנו ברביקיו משגע ואשתו מכינה לנו ממטעמי הכפר והשף מכין ריזוטו של פיטריות כמהין ופורציני.ארוחת ערב שהיא חגיגה.

יום רביעי 16.11.2016 - פיראן ושופינג

לאחר ארוחת הבוקרנוסעים לפיראן עיר נמל מדהימהעולים על החומה ואז נגלת לנו עיר קטנה ומקסימה עם גגות רעפים הצבע אדום וים כחולהשילוב של גגות העיר והים יוצרים את אחד התמונות היפות של הטיולנוסעים למרכז מסחרי ושם אוכלים ארוחה סרבית וזמן חופשי לקניותארוחת ערב חגיגית עושים במלון

יום חמישי - נסיעה לונציה

מוקדם בבוקר נוסעים לשדה התעופה של ונציה ל טיסה לישראל

מחיר ומה כלול

מחיר הטיול ביורו לשאלות התקשרו לשף שלום שטרית 072-3939-609 מחיר הטיול כולל טיסה.אוטובוס מפואר צמוד כל השבוע.כל הארוחות מובחרות וטעימות.סלסלת השף .ארוחות ערב מעשי ידינו ומסעדות.7 לילות במלון מרקו על המרינה.מטבח מרווח מאוד עומד לרשותנו בקורס .מסעדות מובחרות וטעימות שבחרתיקורסי בישול.

המחיר אינו כולל:

ביטוח מטען ובריאות ממליץ לעשות ביטוח מורחב כולל המשך טיפול בארץ והחזר על ביטול טיול.כניסה לאתרים וטיפ לכל השבוע 120

מחירים וטופס הזמנה

להורדה והדפסת טופס הזמנה, לחצו כאן