סלובניה וחצי האי איסטריה

סלובניה ורצועת החוף האיטלקי 10-16.04.2018
טיול מאורגן לסלובניה וקרואטיה ולחצי האי איסטריה זה אזור באירופה מעבר למפרץ וונצייה בקצה הים האדריאטי בין מפרץ טרייאסט למפרץ קבארנאר , היא מהווה את חצי האי הגדול היותר בים האדריאטי עם מקבץ איים לידה.

בואו והצטרפו לקבוצת אנשים שאוהבים לטייל, לטעום ולהנות מהחיים הטובים, הפעם נבקר ונהנה מסלובניה ורצועת החוף האיטלקי. נבקר ונראה את חופיה של סלובניה, שפע בעלי חיים, פרחים אקזוטיים, זיתים וסוגי ענבים שונים. הקסם של איסטריה נובע מיופייה הטבעי והתערובת המקסימה של מערב ומזרח אשר איחדה אדם ואדמה ויצרה נוף ייחודי ומארג צבעוני של אנשים ייחודי בעולם כולו.

איסטרייה מהווה אכן את הלב ועורק החיים בין המערב העשיר והמתוחכם לבין המזרח הרחוק . היא ממוקמת בין האדמות הקפואות של הצפון לבין האדמות שטופות השמש של הים התיכון.
חופה המסולע וגבעותיה השלוות מכילים יערות אורן טבעי,מים מתוקים , חופים נוצצים , עיירות מופלאות לחופי המפרצים , שפע בעלי חיים, פרחים אקזוטיים, הכמהין הלבנות והשחורות המופלאות, אספרגוס בר, ושאר דברי מאכל הטבע, עשבי תיבול ארומטיים ,זיתים ופרות לסוגיהם (תאנים,שזיפים , אפרסקים ,גרגרי יער וכד')וכן ענבים מהם מיוצרים יינות חזקים ומשקאות חריפים אחרים.
למרות הקשיים הפוליטיים והמלחמות איסטרייה התגברה. הקסם שלה נובע מיופייה הטבעי והתערובת המקסימה של מערב ומזרח אשר איחדה אדם ואדמה ויצרה נוף ייחודי ומארג צבעוני של אנשים ייחודי בעולם כולו.
תאריכי הטיול: 10-16.04.2018

מידע נוסף אודות המקום
האוכל שבחרתי לבשל בקרואטיה הוא גורמה עם נגיעות של המטבח הקרואטי המתבסס על המטבח האיטלקי ,אוסטרו הונגרי , ובלקני.אני אשתמש במוצרים הנהדרים של קרואטיה כמו דגים ופרות ים. כמהין , אספרגוס בר ,וירקות טריים ואבשל אוכל גורמה בהגשה מיוחדת. הכפרים באסטריה לאורך החוף נראים כאיטלקיים והאנשים דוברים איטלקית (בשל מאות אלפי איטלקיים שחיו במקום וברחו ממנו עם עליית טיטו לשלטון), ככול שאנו נכנסים לתוך חצי האי הנוף נעשה יותר אוסטרו הונגרי. פורטרוש העיירה שאנו גרים בה היא עיירת נופש , עם מרינה ובתי קפה ,בניתי את מהלך הטיול כך שיישאר לנו זמן ליהנות ממקום ושלוותו.מהמסעדות שבחרתי הן מסעדות הגורמה מהמשובחות והיקרות של סלובניה ואיסטריה.המטבח שאנו עורכים שם את קורסי הבישול הוא חלום לכל שף גדול מאוד מרווח ומאובזר למהדרין מעולם לא היו לי תנאים יותר טובים.

יום שלישי 10/04/2018

טיסה והגעה למלון

הטיסה לונציה ממריאה בשעה 06.00, נוחתים בשעה 11.00 ומשם נוסעים לפורטרוש – מלון 4 כוכבים המשקיף לים האדריאטי ,קבלת חדרים המשקיפים לים , השקיעות המתגלות מדי ערב עוצרות נשימה !

לאחר התארגנות ,מנוחת אחר הצהרים בשל הלילה הלבן שהיה לנו .

לפנות ערב יורדים לטיילת ליד הים שלאורכה יש חנויות של אומנויות ובוטיקים.

ארוחת ערב במסעדת דגים מדהימה , אחת המסעדות האהובות עלי ביותר. מגוון רחב של פרות ים ודגים , ממש חגיגה!

יום רביעי 11/04/2018

פוראץ גרוזיניאן רוביני

לאחר ארוחת הבוקר ניסע לרוביני עיר נמל עתיקה אשר בנויה על חצי אי ,בעיר קיימים מבנים עתיקים וצבעוניים ,מרינה , בתי קפה וחנויות.

לאחר מכן ניסע לכפר גרוזיניאן היפה מבין הכפרים התלויים , בכפר יש סמטאות קטנות עם רצפת חלוקי אבן וחנויות של אמני איסטריה, נטייל בכפר הציורי ונהנה מבית קפה שברקע נוף מדהים ועוצר נשימה .
נאכל ארוחת צהריים ולאחר מכן נוסעים לפוראץ – עיר נמל עתיקה עם קתדרלת עתיקה ומוזאיקה ביזאנטית מהמאה ה-13.

נראה מבנים יפים ועתיקים ממורשת הוונציאנים, נטייל ברחוב ראשי ומעניין בו קיימות מגוון חנויות וצבעים .
לקראת ערב עוצרים במסעדה הנמצאת בכפר קטן ונאכל ארוחת ערב מיוחדת יבשילו לנו בכלי ברזל ענק הנקרא "בוקה" בו שמים בשר עגל עם תבלינים ויין, תפוחי אדמה מסביב ומכסים אם מכסה ברזל ומכניסים את זה למדורה ומכסים עם גחלים , לאחר מספר שעות אנו נהנה מהתבשיל המצוין.
כמובן כל העונג ילווה במנות מיוחדות וטעימות של המסעדה +יין מלבזיה המיוחד למקום.

לקראת ערב עוצרים במסעדה הנמצאת בכפר קטן ונאכל ארוחת ערב מיוחדת יבשילו לנו בכלי ברזל ענק הנקרא "בוקה" בו שמים בשר עגל עם תבלינים ויין, תפוחי אדמה מסביב ומכסים אם מכסה ברזל ומכניסים את זה למדורה ומכסים עם גחלים , לאחר מספר שעות אנו נהנה מהתבשיל המצוין.
כמובן כל העונג ילווה במנות מיוחדות וטעימות של המסעדה +יין מלבזיה המיוחד למקום.

יום חמישי 12/04/2018

לובליאנה ובלאד
לאחר ארוחת בוקר, ניסע ללובליאנה בירת סלובניה -אחת מערי הבירה הקטנות והיפות המכילה נהר במרכזה וגשרי אבן יפים וכמובן הרבה בתי קפה ,צורת בילוי סלובנית טיפוסית.

נבקר בעיר ובשוק הפתוח בכל בוקר .

ארוחת צהרים קלה ומיוחדת הוטדוג סלובני מיוחד.

לאחר מכן ניסע לבלאד – טיול באגם ובנקודת תצפית מרהיבה , נהנה מאכילת עוגת הקרם שניט המפורסמת בבלאד במקום ששם העוגה הטעימה ביותר!

לאחר מכן נעלה למצודה עד נקודת התצפית המדהימה של האגם, חוויה מרגשת!!

ארוחת ערב סלובנית אותנטית במסעדה בה עשיתי סטאז' ולמדתי להכין מרק פטריות פורצ'יני.

יום שישי 13/04/2018

מערת פאסטוינאק, וקורס בישול
לאחר ארוחת הבוקר ניסע למערת פסטוינאק – מערת נטיפים עם תופעת טבע מדהימה!

לאחר מכן ניסע לשוק לקניות ונתכונן לקראת קורס בישול בהנחייתי אשר תכלול ארוחת גורמה מפוארת.

יום שבת. 14/04/2018

עמק סוצה והחווה החקלאית
לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לעמק סוצה – עמק עם נופים יפים ועוצרי נשימה

בקר במוזיאון מלחמת העולם הראשונה בעיר קובריד נטייל מעט ונראה ביער את המפל הנסתר

משם נמשיך לחווה כפרית שם המשפחה המקומית המפורסמת מייצרת יין ובשרים , נעשה טעימות של נקניקים ,שמן ,ויין .

בעל החווה היה קצב והוא יעשה לנו ברביקיו משגע , אישתו תכין לנו ממטעמי הכפר והשף יכין עבורנו ריזוטו של פיטריות כמהין ופורציני- ארוחת ערב שהיא חגיגה!

יום ראשון 15/04/2018

פיראן ושופינג
לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לפיראן -עיר נמל מדהימה ! לאחר עלייה על החומה נגלת לנו עיר קטנה ומקסימה עם גגות רעפים בצבע אדום המשתלבים עם הים כחול , השילוב של גגות העיר והים יוצרים את אחד התמונות היפות של הטיול .

לאחר מכן ניסע למרכז מסחרי שם נאכל ארוחה סרבית מעולה ולאחריה יהיה זמן חופשי לקניות .

ערב – ארוחת ערב חגיגית במלון

יום שני 16/04/2018

נסיעה לונציה

מוקדם בבוקר נוסעים לשדה התעופה של ונציה לטיסה לישראל.
הטיסה מונציה ממריאה ב 10.00 בבוקר.

מחיר ומה כלול

מחיר הטיול הוא 1690 אירו לאדם בחדר זוגי
תוספת ליחיד 350
טיסות אל על

מחיר הטיול באיורו.

לשאלות התקשרו לשף שלום שטרית 072-3939-609

מחיר הטיול כולל טיסה ,אוטובוס מפואר צמוד כל השבוע, כל הארוחות מובחרות וטעימות – סלסלת השף .ארוחות ערב מעשי ידינו ומסעדות.

6 לילות במלון מרקו אשר ממוקם על המרינה.

מטבח מרווח מאוד עומד לרשותנו בקורס

המסעדות הינם מובחרות וטעימות במיוחד אשר נבחרו על ידי .

המחיר אינו כולל:

ביטוח מטען ובריאות ממליץ לעשות ביטוח מור

טיפים בסך של 100 אירו

מחירים וטופס הזמנה

להורדה והדפסת טופס הזמנה, לחצו כאן

להדפסת מהלך הטיול לחץ כאן