טיול קולינרי עם השף שלום שטרית בפוליה ואלבניה,
אוקטובר 2019

על שעשועי הַחֵךְ, יומם וליל,
כמה מילות תודה, שֶׁבַח וְהַלֵּל.

(ויסלחו לי ביאליק ונעמי שמר
שעשיתי לשיריהם עיבוד חופשי,
אבל אולי זה מה שהם היו כותבים
אילו היה להם כזה שף אישי…)

מי יצילנו מרעב?
מי יאכילנו מישלן עם כוכב?
ומי יַשְׁקֵנוּ אָמָרֶטוֹ רב
או שפריץ פירות או ויסקי שובב?
הוֹ למי ברכה, הוֹ למי תודה נגידה?
לַצֶּמֶד שטרית, שלום ואידה!

על כן נעמול, על כן נזלול
בשבתות ובימי החול,
כבד העול, טעים הכול,
ובעת הפנאי נשיר בקול:

(מה נשיר?)
על הדבש ועל החומץ (בלסאמי כמובן)
על המריר והמתוק,
על בטננו הרזונת
שמור נא לי שטרית הטוב,

על האש שעוד בוערת
בעיניים רעבות
על כל מי ששב הביתה
במידות יותר עבות…

על כל אלה, על כל אלה,
שמור נא לי שלום הטוב,
על הדבש ועל החומץ,
על המריר והמתוק.
אל נא תעצור קינוח,
אל תהרוס את התקווה,
הוֹשִׁיבֵנוּ וְנֵשֵבָה
אל עוד ארוחה אחת טובה…

וגם על כל אלה:
על הגלידה בפוליניאנו
שֶׁשָּׁרִים בָּהּ "אוֹ לָה רֶה",
על סגנון בָּרוֹק בְּלֶצֶ'ה
ומאפה רוּסְטִיקוֹ מְגָרֶה,
על פסטה בלוקורוטונדו
עם שמש חמה ונוף,
על מסעדת דגים משובחת
עם פירות ים בלי סוף,
על לובֶן בוהק של אַלְבֶּרוֹבֶּלוֹ
וכל בתי הַטְּרוּלִי – מוּצ'וֹ מוּצ'וֹ בֶּלוֹ,
על בָּארִי ועל טְרָאנִי, על וילה בָּאקוֹ הברוכה
ועל הַשֶּׁפִים שלנו שהרימו ארוחה,
על האוכל האלבני שֶהַמָּאמוֹת מבשלות
ועם חציל, קישוא ותרד נִסֵּי נִסִּים מחוללות.

שמור שטרית על זה הטעם,
על הַצִּלְחוּת, על המגוון,
מחיקויים דַּלֵּי מָעוֹף
ומגבינות דלות שומן…
שמור גם על אותה קפריזה
שדורשת יד אומן
לאלתר אינסוף וריאציות
על קַפְּרֶזָה כמובן.

מרשרש אילן ברוח,
מרחוק נצנוץ כוכב,
מִשְׁאֲלוֹת ליבנו, שלום,
התגשמו עכשיו…

על כן, אנו מכריזים בזאת,
כי השף שטרית זוכה בשבע מצנפות!
וליד ימינו, שֶׁיָּדָהּ בַּכֹּל,
ליקירתנו אידה – שאפו גדול!

ולכם הקולינריסטים האוכלים לשובעה,
מן הצפון והמרכז ועד לבקעה,
למצטרפים החדשים ולמטיילים זה שנים,
לחברים, לקוזינות, וגם למחותנים,
היה כיף אתכם, נעמתם לנו מאוד,
כל טוב, רק בריאות, והנאות עוד ועוד.

כי ממחר, חברים, הולך להיות ממש לא קל,
הלא כולנו מצטרפים (איך לא) – לשומרי המשקל…

רחל פינקל
אלבניה, 27.10.19