טיול מאורגן לדורדון במגוון תאריכים

השף שלום שטרית ואידה ממתינים לכם בשאטו בדורדון בספטמבר ואוקטובר ויקבלו קבוצות מטיילים קטנות, המטיילים שיגיעו מכל רחבי העולם מאים להנות מטיול קולינארי, הטיול מיועד לקבוצות ואנשים שאוהבים לטייל אך גם להנות מהטעמים והמראות שיש לחבר הארץ מהיפים בצרפת להציע.
בואו איתנו למסע קולינרי וקסום בחבל פריגור דורדון, בשאטו על שפת נהר הוזר.
עם השף שלום שטרית ליהנות מאוכל טוב ומידע רב שצברנו במהלך השנים שאנו מטיילים בו עם לקוחותינו, השהות היא של שבוע שלם מיום שני בשבוע עד יום ראשון.
בשבוע זה נסייר באתרי אזור
פריגור המרתקים , נלמד יחדיו את רזי המטבח הצרפתי עילי, נלמד לבשל מנות טעימות ומיוחדות מספר הבישול שלי, כמו גם לבצע ולצלחת צלחות כמנות גורמה. נסייר בשווקים צבעוניים ותוססים בהם נקנה פרודוקטים ייחודים לאזור זה בצרפת לטובת בישול המנות. בנוסף נהנה ממיטב המסעדות
כולל מסעדת משלן שיש לחבל ארץ היפיפה בדרום צרפת להציע.

אז הצטרפו אליי לחוויה מרגשת של טעמים וצבעים במקום מופלא ותלמדו איתנו בישול גורמה.השף שלום שטרית עבד במסעדות בהן אתם תאכלו ובדק את נקיון המטבח ,איכות האוכל וטעמו ובחר תפריטים מגוונים ומעניינים.
בנוסף השף עצמו מפנק את המטיילים בארוחת גורמה פרי ידיו.
עם כל הרצינות והדקדקנות הבלתי מתפשרת שלו, סיים בהצטיינות את לימודיו בבית ספר לבישול בארץ. השתלם תקופות בחו"ל – והתמחה במטבח הצרפתי על כל טעמיו וגווניו, שלום שטרית התמחה במטבח הצרפתי עילי ב 12 שנים האחרונות.
שלום יצר טיולים קולינאריים באיטליה ,צרפת, וייטנאם, קובה, קוסטה ריקה ועוד מקומות שבהם הוא מוציא קבוצת מטיילים מטייל איתם ומלמד אותם את המטבח המקומי.
6 ימי טיול לחבל דורדון – פריגור שבצרפת.
הטיול יוצא מהשאטו למסלול היומי בהדרכת השף שלום שטריתהתאריכים הם:
18-24.09 – ראש השנה
25.09 עד 01.10 – כיפור
02-08.10 – סוכות
סוכות ב'-09-15.10

מהלך הטיול לצרפת

7 ימי טיול לחבל דורדון – פריגור שבצרפת באירוח מלא וברמה גבוהה הטיול יוצא מהשאטו למסלול היומי בהדרכת השף שלום שטרית.

יום שני קבלת פנים בשאטו

קבלת פנים, קבלת חדרים, התארגנות ומנוחה קלה, השאטו שלנו ויטרול שוכן על שפת הווזר זה שאטו המשמש כמלון וחווה חקלאית .
19:30 ארוחת ערב של השף שלום שטרית.

יום שלישי בעקבות האדם הקדמון

07:30 : פותחים בארוחת בוקר עשירה ומפנקת מעשי ידי השף, לאחר מכן ניסע לעיירה les Eyzies- de- Tayac עיירה אשר מכונה "הבירה האירופאית של הפרה-היסטוריה" בשל אתרים ארכאולוגיים בעלי חשיבות ענקית בחקר האבולוציה, נסייר בעיירה היפיפייה ששוכנת למרגלות צוקים מרהיבים בחיבור הנהרות וזר ודורדון. במהלך הסיור נתארח אצל סומליה טים, ונטעם מיינות האזור.

לאחר מכן, ניסע דרך נוף עוצר נשימה למערה פתוחה בשם רוק סנט כריסטוף , המערה גבוהה מעל נהר הווזר ושימשה כמגן נגד בוזזים מהצפון , לא נדלג על ארוחת צהרים .'סלסלת פריגור' . משם נמשיך לטרימולט, זוהי נקודת תצפית מצוינת על סיבוב הדורדון ב-3 פיתולים.
אחר הצהריים נחזור לטירה לשלוש שעות של קורס בישול גורמה צרפתי, שלאחריו נאכל את המנות הייחודיות שהכנו.

17:00 חזרה לטירה לקורס בישול גורמה צרפתי בהנחייתי,על פי ספר המתכונים שכתבתי, אלמד לצלחת את האוכל שבישלנו בצלחות כמנות גורמה ונאכל ארוחת ערב מהנה עם יין אל תוך הלילה.

יום רביעי - מצודה שייט וברביקיו

07:30 נאכל ארוחת בוקר ישראלית מעשי ידי השף.
משם נצא לסיור במצודת קסטלנו (Castelnaud). נסייר בתוך המצודה אשר מוקדשת לכלי מלחמה עתיקים מימי הביניים, ונשקיף לנוף המרהיב של דרום צרפת, לאחר מכן נמשיך לעיירה קטנה וציורית לה רוק גאז'אק לסיור מודרך. משם נצא לשייט על נהר הדורדון המפורסם. לאחר מכן נחזור לשאטו לארוחת ברבקיו דשנה ומשובחת.
בערב נערוך בינינו תחרות "מי השף הטוב", האתגר יהיה להכין אוכל שמוגש בכף, finger food. המשתתפים מביאים מתכונים שלהם, אני קונה את המוצרים והם יכולים להתיעץ איתי 7לגבי עיצוב המנה והגשתה.
כאשר לזוכה בערב זה יקבל פרס נאה ביותר מתחום המטבח.

יום חמישי שווקים ערים ונהרות

07:30 ארוחת בוקר מעשי ידי השף
משם נסיעה לבירת אזור פריגור (P'erigueux) הידועה בכינוייה " ווזונה הרומאית", נטייל בשוק הססגוני במקום וברחובות הציוריים של העיר, נמשיך לקתדרלת St Front ההיסטורית והמדהימה.
נעצור לארוחת צהריים במסעדה בעלת כוכב מישלן , ארוחה מענגת ברמה גבוהה.
נחזור חזרה לטירה לקורס בישול של 3 שעות בהדרכתי, שלאחריו כמובן נאכל ארוחת ערב צרפתית מעשי ידינו.

יום שישי - ממערת פאדיראק ורוקמדור

07:30 נאכל ארוחת בוקר ישראלית מעשי ידי השף
נשכים קום ולאחר ארוחת הבוקר, נצא ליום ארוך מהרגיל אך מבטיח לכם שהוא שווה זאת, נסע לעיירה רוקאמדור (Roccamadour) נטייל בין הרחובות והכנסיות המרהיבות בעיירה, עיירה זו נמצאת על צוק בגובה 150 מטרים, משם נשקיף על עמק אלזו המפורסם. בצהריים נאכל סלסלת פריגור בחורשת יער מקסימה שמראה את הטבע המיוחד של האזור. נשוט בנהר תת קרקעי, נערוך טיול מודרך במערת הנטיפים פדיראק שהיא באמת אוצר טבע ייחודי.
אחרי הצהריים נבקר בעיירה סרלה על סמטאותיה היפות.
נמשיך לארוחת גורמה מפוארת אצל השף ז'אן מארק אצלו אני עשיתי השתלמויות בבישול בוואקום והוא נחשב בעני לשף מצוין.

יום שבת – יום שוק בסרלה

נאכל ארוחת בוקר ישראלית מעשי ידי השף.
נצא לבירת פריגור השחורה סרלה בה נמצא אחד השווקים היפים והתוססים באירופה. דבר שייחודי לסרלה היא העובדה שהיא העיר הצפופה באירופה מבחינת מבנים עתיקים, מבנים אלה הם בעלי קומה ראשונה שנבנתה בתקופת הרנסנס, וקומה עליונה שנבנתה בתקופת הבארוק. אערוך סיור בהדרכתי בשוק בו אסביר על הייחודיות של שוק ומוצריו היחודיים לו , עוצר נשימה ובילתי נשכח.
את ארוחת הצהריים שלנו נערוך בפיקניק מהמם ביופיו וטעמיו לצד הנהר.
נמשיך לתצפית מרהיבה בעיר דום (Domme) אשר משקיפה על הנוף היפה ביותר של נהר הדורדון. אחר הצהריים נחזור אל השאטו ואחרי מנוחה קלה נצא לארוחת ערב במסעדה שבה נאכל את הקונפי ברווז המפורסם, כמו כן ונאמר מילות סיכום.

יום ראשון – הפרדה מהשאטו

יום עזיבה למסיימים

מחיר ומה כלול

מחיר: 1600 € לאדם בחדר זוגי
ועוד 100 € לטיפים וכניסות לאתרים.

ניתן להצטרף לטיול למספר קטן יותר של ימים, המינימום יהיה יומיים
ליותר פרטים ניתן ליצור קשר
באימייל: chefchalom@gmail.com
או התקשרו אלי : 072-3939-609

המחיר כולל:אירוח מלא ביד נדיבה ובאיכות מצויינתלינה בשאטו 2 בחדרטיולים מקיפים עם הדרכתיקורסי בישול עם החומרים הטובים ביותר המחיר אינו כולל: טיסות והגעה לשאטו ביטוח רפואי ומטען מומלץ לעשות נרחב כולל החזר על ביטול נסיעהקניות אישיות

להורדת טופס הזמנה