טיול לפיימונטה באיטליה

פיימונטה – ל"מרגלות ההר"
גן העדן בפיימונטה משתקף מכל עבר הרי האלפים המדהימים ביופיים משתקפים מהמלון – ארמון -מלון מפואר ומפנק בו נתארח במהלך השבוע, כפרים עתיקים יושבים בפסגות הגבעות וגבעות מוריקות
מלאות בכרמי גפנים מסודרים טורים טורים.
פיימונטה היתה מושבת המלוכה . בשנת 1861 אוחדה איטליה וויקטור עמנואל השני הוכתר כמלך איטליה ובחר את טורינו לבירת איטליה. הארמון הנמצא בעיירה POLENZO .
כיום שחזרו את הארמון למלון) שימש את משפחת המלוכה למגורים בתקופת הצייד) "ALBERGO DEL AGENCIA" – המלון בו נשהה.
במתחם המלון יש את האוניברסיטה הקולינארית של פיימונטה ואת בנק היין.

תאריכי הטיול: 1-8.08.2019

מהלך הטיול והחוויות העיקריות

פיימונטה מחולקת ל-8 פרובינציות ואנו נגור בנפת אסטי.
אסטי הוא איזור שופע ביינות הנחשבים ביותר באיטליה.
אסטי מחולקת ל-4 מחוזות יין והם: ברולו, ברברסקו, אלבה ואסטי.
אסטי ידוע ביינותיו הקלים יותר ופירותיים, יינות מבעבעים אדומים ולבנים
והחשוב ביניהם הוא מוסקטו דה אסטי שעשוי מענבי מוסקט. הינות האדומים עשויים מענבי ברברה.

אלבה ידועה ביינותיה האדומים האיכותיים יותר מיינות אסטי, פחות חמצמצים ונקראים ברברה דה אלבה.
ברברסקו, ברולו באזורים אלו מיצרים יין שכולו ענבי הנביולו. יינות אילו הם בעלי פוטנציאל שימור ארוך
אם ברברסקו נקראת מלכת פיאמונטה הברולו נחשב למלך.

במהלך טיולינו נבקר ביקבים שונים שנבחרו בקפידה רבה באזור ברברסקו וברולו.
כמו כן נבקר ב-"בנקו דל וינו" מקום בו כל מי שאוהב יין מרגיש כמו עלי בבה במערת הזהב.
במקום מרתפים יפיפיים המחולקים לפי מחוזות באיטליה ונמצאים שם מיטב היינות של איטליה.

אזור פיימונטה ידוע במטבחו המשובח ונבקר במספר מסעדות מעולות.
במהלך טיולינו נבשל ונאכל במסעדות הידועות כטובות ביותר באזור.
נעבוד עם שפים ונלמד את רזי מטבחם ונאכל את אשר נכין במסעדות בליווי יין מקומי.

אחת המסעדות נקראת Al Centro Del Priocca המסעדה מנוהלת ע"י משפחת קורדרו.
השפית – אלידה והמנהל שהוא גם הסומליה -אנריקו.
במסעדה מרתף יין עם אוסף עשיר ונדיר של יינות.
השפית אלידה כתבה ספר בישול מרהיב באיטלקית ואנגלית.
אתר המסעדה www.ristoranteilcentro.com
חלק מהמנות המסעדה:
"פלין" (בתרגום צביטה) טורטלינים קטנים של בשר.
"טייארין" פסטה דקה עשירה בחלמונים.

המקומות שחובה לראות בטיול לפיאמונטה

TORINO נטייל בטורינו בירת פיימונטה.
טורינו מוכרת בקבוצת הכדורגל יובנטוס-"הגברת הזקנה", מפעלי פיאט ומפעלי אוליבטי.
העיר מהודרת, שופעת בהרבה פיאצות יפיפיות, מבנים מפוארים, מוזיאונים רבים. אנו נבקר ב-2 מהם במוזיאון הרכב ובמוזיאון הקולנוע.
וכמובן נבקר ב"מוזיאון" המרתק ביותר EATALY מרכז קניות שמכיל את מיטב מוצרי איטליה בקולינריה ומסעדות רבות.
נסתובב ברחובותיה המפורסמים של טורינו ויה רומא וויה גריבלדי בהן חנויות של מותגים, בתי קפה וגלידריות.
מוזיאון הקולנוע שוכן בבניין הגבוה ביותר בטורינו המתנשא לגובה של 167 מטר.
בניין זה הוזמן ע"י הקהילה המבוססת של יהודי פיימונטה לשמש כבית כנסת אולם הבנייה חרגה מתקציב הקהילה והוא ניתן במתנה לעיריית טורינו
שסיימה אותו ושיכנה בו את מוזיאון הקולנוע. ניתן לעלות במעליות לפיסגת המגדל ולצפות בנוף המרהיב.

שוקולד – טורינו ידועה במבחר יצרני השוקולד והפרלינים שלה גם נוגט מיצרים בפיימונטה עם אגוזי לוז המפורסמים של פיימונטה מטעים רבים מאוד של אגוזי לוז נראה בפיימונטה ליד הכרמים.
גם פטריות הכמהין גדלות על שורשי עצים אילו ולכן אלבה בפיימונטה נחשבת לבירת הכמהין של איטליה.
וחגיגות הכמהין הלבן מתחילות בספטמבר אוקטובר תלוי במזג האוויר.
מנות הפסטה עם הכמהין היא כמעט מנת חובה בתחילת ארוחה ומחירה של מנת פסטה עם כמהין היא כ-25 יורו.

BRA – העיר
נטייל בעיר BRA -מקום היווסדו של SLOW FOOD.
BRA ידועה בבשר העגל הרך והטעים ממנו מכינים את נקניקיות הסרסיצ'ה המפורסמות.
ובשר הטרטר, נתח בשר הטרטר הוא מעגל חלב צעיר ונתח זה הוא אדום ללא שומנים או שרירים.

"גרסיני"-מקלות לחם דק וקשה.
מספרים שבן מלך סבוי היה חולה במחלת מעיים ולא אכל לחם טרי, המלך ביקש שיפתחו לנסיך לחם יבש וכך הומצא הגרסיני.

GAMA -מפעל חביות יין
בקר במפעל הותיק לייצור חביות יין – GAMBA
במפעל נראה כיצד מייצרים חביות יין מעץ בעבודת יד ללא דבק, אומנות העוברת מדור לדור
GAMBA מייצרת גם חביות מסורתיות ענקיות מעץ אלון אובלייות ועגולות והיא אחת מתוך שתי היצרניות היחידות בעולם.
במפעל נחזה בתהליך ייצור החביות בחום.

AMARETI
נבקר במפעל המייצר את עוגיות השקדים AMARETI המיוחדות לפיימונטה.

BERTA
נשמע כמו שם של דודה אבל לא ! BERTA מפעל ותיק ויוקרתי לגרפה נקי מצוחצח ומבריק, ממש להתפעל.
בברטה מייצרים גרפות בטעמים שונים ומיישנים אותם.
לאחר הסיור עוצר הנשימה נערוך טעימת גרפות מסוגים שונים חלקם מיושנים עד 20 שנה.

יום 1 – יום חמישי - 01/08/2019

טסים אחר הצהרים למאלפנסה עם אל על, מגיעים בלילה והולכים ללון במלון בקרבת השדה, וקמים בבוקר רעננים.

יום 2 – יום שישי - 02/08/2019

לאחר ארוחת בוקר
נוסעים לברברסקו – כפר ששמו מעיד על היין שהוא מייצר. נבקר באינוטקה משובחת ונטעם יינות טובים,
נאכל במסעדה עם נוף מטריף חושים של הכרמים ונאכל פסטה
מיוחדת למקום עשירה בחלמונים, שטעמה עדין בזיכרוני
נוסעים אל "ALBERGO DEL AGENCIA" – המלון בו נשהה.
במתחם המלון יש את האוניברסיטה הקולינארית של פיימונטה ואת בנק היין.
קבלת החדרים,מנוחה קלה והכרת השטח
סיור בכפר פולנזו בו אנו גרים
19.30 ארוחת גורמה מפוארת של השף שלום שטרית

יום 3 – יום שבת - 03/08/2019

לאחר ארוחת בוקר עשירה
נוסעים לעיר אלבה שהיא בירת פטריות הכמהין, ביום שבת מתקיים בה שוק צבעוני שסוחרים ויצרנים באים למכור את תוצרתם, ארוחת צהרים בפיצרייה טיפוסית,
חוזרים למנוחה קצרה למלון ,
בערב יוצאים ארוחת ערב במסעדה עם נוף מדהים.
קבלת פנים עם פינגר פוד וברוסקו

יום 5 –יום שני - 05/08/2019

אחרי ארוחת בוקר נוסעים למפעל המייצר חביות יין. במהלך הסיור נצפה
ונלמד אודות יצור חביות יין הנעשות בעבודת יד וסגירה של החביות עם חימום העץ וקימורו ללא דבק, מפעל זה הוא אחד משני היצרנים היחיד בעולם המייצרים חביות ענקיות מסורתיות באיטליה.
ארוחת צהרים אוכלים בטרטוריה של השף מרקו שם נאכל ארוחה עם כמהין
חוזרים למלון נהנים מהמלון בסאונה, גקוזי,חדר כושר ובריכה
מבקרים ב"בנקו דל וינו" בנק היין במלון שלנו, זה אוסף אדיר במרתף יפיפה שמחולק לאזורי יין של איטליה, כל אזור מסומן במפה, ומהייקבים המובחרים של האזור יש ארגזים של הינות המשובחים,
חובב יין ירגיש שהוא במערת זהב, ניתן לקנות יינות המחירים הוגנים ולאחר מכן נחזור לארמון.
נוסעים לכפר קטן ועתיק "וזה דה אלבה", שם נבשל במסעדה של מרקו ורוזה את מתכוני השפית רוזה ושלי על פי ספר בישול שכתבתי ונאכל את המנות מעשי ידינו, מי שלא ירצה להשתתף בבישול יוכל לטייל בעיירה העתיקה ולהגיע לארוחה.

יום 6 - יום שלישי - 06/08/2019

לארוחת בוקר נוסעים בדרך נוף יפיפיה לכפר היין ברולו
נבקר ביקב מרקיז דה ברולו ונטעם יין
נטייל בכפר היפיפה
ארוחת צהריים השף פותח שולחן עם מטעמי איטליה
אחר הצהרים נבקר בבנקו דל וינו, זה אוסף יינות מדהים מכל מחוזות איטליה
ונעשה טעימה
נהנה מהמלון המדהים ונצא לאכול במסעדה שאני ואידה אוהבים.

יום 7 - יום רביעי - 07/08/2019

לארוחת בוקר נוסעים בדרך נוף יפיפיה למפעל הגרפה שהוא מהטובים והיפים באיטליה, טועמים טעימת עומק של גרפה חדשות ומיושנות עד 20 שנה
נטעם את עוגיות האמרטי שעשויות משקדים
ארוחת צהרים נאכל בניצה מונפראטי ומשם נוסעים לשדה התעופה.
ליד שדה התעופה יש אאוטלט שבו נהנה עד למועד הטיסה

מחירי הטיול ומה כלול

המחיר –1890 יורו לאדם בחדר זוגי
המחיר מותנה במחיר כרטיס טיסה מעל דולר תהיה תוספת למחיר
תוספת של 300 יורו לאדם בחדר יחיד
תוספת של 300 יורו לחדר סופירייר

הטיול כולל:
7 ימים של עילפון חושים בטעמים ונופים
לינה לילות במלון מפואר שהיה מקום משכנו של מלך איטליה בתקופת הצייד albergo del agenzia בעיירה POLENZO
המלון כולל בריכה חיצונית, חדר כושר, סאונה טורקית,ג'קוזי, אינטרנט אלחוטי ועמדת מחשב .
מיניבר חופשי בחדר ללא תשלום בחדר הכולל משקאות קלים . לא כולל אלכוהול.
טיסה סדירה עם חברת "אל על" למילנו
משדה התעופה ניסע כ-150 ק"מ עד למלון .
אירוח מלא ביד נדיבה כרגיל, טיפול מסור של הצוות .
מסעדות מיוחדות מאוד שנבחרו על ידי השף.
שבוע מרתק עם הרבה הפתעות.

המחיר אינו כולל:
ביטוח נסיעות וחובה לעשות ביטוח מורחב עם החזר על אי יציאה לטיול
80 יורו שהם כניסות לאתרים וטיפים במסעדות ובמלון.
טיפ לנהג של 20 יורו

יותר פרטים והזמנות בטלפון ישירות לשף שלום שטרית 072-3939-609
מקדמה 400 יורו לאדם

טופס רישום והדפסת מהלך הטיול

להורדה והדפסת טופס הזמנה – לחצו כאן
להדפסת מהלך הטיול  – לחץ כאן
לקבלת יותר פרטים אודות הטיול התקשרו לשלום – 072-3939-609
או לחצו כאן – צרו קשר