טיול לפיימונטה באיטליה

פיימונטה – ל"מרגלות ההר"
גן העדן בפיימונטה משתקף מכל עבר הרי האלפים המדהימים ביופיים משתקפים מהמלון – ארמון -מלון מפואר ומפנק בו נתארח במהלך השבוע, כפרים עתיקים יושבים בפסגות הגבעות וגבעות מוריקות
מלאות בכרמי גפנים מסודרים טורים טורים.
פיימונטה היתה מושבת המלוכה . בשנת 1861 אוחדה איטליה וויקטור עמנואל השני הוכתר כמלך איטליה ובחר את טורינו לבירת איטליה. הארמון הנמצא בעיירה POLENZO .
כיום שחזרו את הארמון למלון) שימש את משפחת המלוכה למגורים בתקופת הצייד) "ALBERGO DEL AGENCIA" – המלון בו נשהה.
במתחם המלון יש את האוניברסיטה הקולינארית של פיימונטה ואת בנק היין. כולל כרטיסים להופעה של להקת פלאסיבו בכפר היין ברולו.

מהלך הטיול והחוויות העיקריות

פיימונטה מחולקת ל-8 פרובינציות ואנו נגור בנפת אסטי . אסטי הוא איזור שופע ביינות הנחשבים ביותר באיטליה.

אסטי מחולקת ל-4 מחוזות יין והם : ברולו , ברברסקו , אלבה ואסטי .

אסטי ידוע ביינותיו הקלים יותר ופירותיים, יינות מבעבעים אדומים ולבנים

והחשוב ביניהם הוא מוסקטו דה אסטי שעשוי מענבי מוסקט. הינות האדומים עשויים מענבי ברברה.

אלבה ידועה ביינותיה האדומים האיכותיים יותר מיינות אסטי ,פחות חמצמצים ונקראים ברברה דה אלבה.

ברברסקו , ברולו באזורים אלו מיצרים יין שכולו ענבי הנביולו . יינות אילו הם בעלי פוטנציאל שימור ארוך

אם ברברסקו נקראת מלכת פיאמונטה הברולו נחשב למלך.

במהלך טיולינו נבקר ביקבים שונים שנבחרו בקפידה רבה באזור ברברסקו וברולו .

כמו כן נבקר ב-"בנקו דל וינו" מקום בו כל מי שאוהב יין מרגיש כמו עלי בבה במערת הזהב .

במקום מרתפים יפיפיים המחולקים לפי מחוזות באיטליה ונמצאים שם מיטב היינות של איטליה.

מסעדות אזור פיימונטה ידוע במטבחו המשובח.

במהלך טיולינו נבשל ונאכל במסעדות הידועות כטובות ביותר באזור .

נעבוד עם שפים ונלמד את רזי מטבחם ונאכל את אשר נכין במסעדות בליווי יין מקומי.

אחת המסעדות נקראת Al Centro Del Priocca המסעדה מנוהלת ע"י משפחת קורדרו .

השפית – אלידה והמנהל שהוא גם הסומליה -אנריקו.

במסעדה מרתף יין עם אוסף עשיר ונדיר של יינות .

השפית אלידה כתבה ספר בישול מרהיב באיטלקית ואנגלית.

אתר המסעדה www.ristoranteilcentro.com

חלק מהמנות המסעדה:

"פלין" (בתרגום צביטה) טורטלינים קטנים של בשר .

"טייארין" פסטה דקה עשירה בחלמונים.

המקומות שחובה לראות בטיול לפיאמונטה

TORINO נטייל בטורינו בירת פיימונטה .

טורינו מוכרת בקבוצת הכדורגל יובנטוס-"הגברת הזקנה" , מפעלי פיאט ומפעלי אוליבטי .

העיר מהודרת ,שופעת בהרבה פיאצות יפיפיות , מבנים מפוארים , מוזיאונים רבים . אנו נבקר ב-2 מהם במוזיאון הרכב ובמוזיאון הקולנוע .

וכמובן נבקר ב"מוזיאון" המרתק ביותר EATALY מרכז קניות שמכיל את מיטב מוצרי איטליה בקולינריה ומסעדות רבות.

נסתובב ברחובותיה המפורסמים של טורינו ויה רומא וויה גריבלדי בהן חנויות של מותגים , בתי קפה וגלידריות .

מוזיאון הקולנוע שוכן בבניין הגבוה ביותר בטורינו המתנשא לגובה של 167 מטר .

בניין זה הוזמן ע"י הקהילה המבוססת של יהודי פיימונטה לשמש כבית כנסת אולם הבנייה חרגה מתקציב הקהילה והוא ניתן במתנה לעיריית טורינו

שסיימה אותו ושיכנה בו את מוזיאון הקולנוע . ניתן לעלות במעליות לפיסגת המגדל ולצפות בנוף המרהיב.

ה"מוזיאון הקולינארי שלי חנות ענקית עם מיטב מוצרי איטליה " EATALY.

שוקולד טורינו ידועה במבחר יצרני השוקולד והפרלינים שלה גם נוגט מיצרים בפיימונטה עם אגוזי לוז המפורסמים של פיימונטה מטעים רבים מאוד של אגוזי לוז נראה בפיימונטה ליד הכרמים.

גם פטריות הכמהין גדלות על שורשי עצים אילו ולכן אלבה בפיימונטה נחשבת לבירת הכמהין של איטליה.

וחגיגות הכמהין הלבן מתחילות בספטמבר אוקטובר תלוי במזג האוויר.

ומנות הפסטה עם הכמהין היא כמעט מנת חובה בתחילת ארוחה ומחירה של מנת פסטה עם כמהין היא כ-25 יורו.

BRA – העיר

נטייל בעיר BRA -מקום היווסדו של SLOW FOOD .

BRA ידועה בבשר העגל הרך והטעים ממנו מכינים את נקניקיות הסרסיצ'ה המפורסמות .

ובשר הטרטר , נתח בשר הטרטר הוא מעגל חלב צעיר ונתח זה הוא אדום ללא שומנים או שרירים.

"גרסיני"-מקלות לחם דק וקשה .

מספרים שבן מלך סבוי היה חולה במחלת מעיים ולא אכל לחם טרי, המלך ביקש שיפתחו לנסיך לחם יבש וכך הומצא הגרסיני.

GAMA -מפעל חביות יין

בקר במפעל הותיק לייצור חביות יין – GAMBA

במפעל נראה כיצד מייצרים חביות יין מעץ בעבודת יד ללא דבק , אומנות העוברת מדור לדור

. GAMBA מייצרת גם חביות מסורתיות ענקיות מעץ אלון אובלייות ועגולות והיא אחת מתוך שתי היצרניות היחידות בעולם .

במפעל נחזה בתהליך ייצור החביות בחום.

AMARETI

נבקר במפעל המייצר את עוגיות השקדים AMARETI המיוחדות לפיימונטה .

BERTA

נשמע כמו שם של דודה אבל לא ! BERTA מפעל ותיק ויוקרתי לגרפה נקי מצוחצח ומבריק ,ממש להתפעל .

בברטה מייצרים גרפות בטעמים שונים ומיישנים אותם .

לאחר הסיור עוצר הנשימה נערוך טעימת גרפות מסוגים שונים חלקם מיושנים עד 20 שנה .

השנה אנו נהנים מהופעה של להקת Placibo – פלאסיבו בכפר ברולו

יציאה ב- 10.07.2017

חזרה ב-17.07.2017

1 - יום שני

07.40 טסים עם חברת אל על למילנו.

11.30 נסיעה מאורגנת לארמון הצייד של מלך איטליה בפולנזו.

14.00 הגעה לאחוזה, קבלת פנים הכוללת ארוחה קלה קבלת החדרים ,מנוחה קלה והכרת השטח

17.00 סיור בכפר פולנזו בו אנו גרים

19.00 ארוחת גורמה מפוארת של השף שלום שטרית

2 - יום שלישי

07.40 טסים עם חברת אל על למילנו.

11.30 נסיעה מאורגנת לארמון הצייד של מלך איטליה בפולנזו.

14.00 הגעה לאחוזה, קבלת פנים הכוללת ארוחה קלה קבלת החדרים ,מנוחה קלה והכרת השטח

17.00 סיור בכפר פולנזו בו אנו גרים

19.00 ארוחת גורמה מפוארת של השף שלום שטרית

3 - יום רביעי

08.00 ארוחת בוקר.

09.30 נוסעים לטורינו בירת פיאמונטה

10.30 נכנסים למוזיאון הרכב המפואר של טורינו

12.30 נוסעים לאיט-אטליה מקום שנמכרים בו מיטב מוצרי איטליה ויש בו מעדנים ומסעדות לכל סוגי המטבח האיטלקי.

תקנו את מיטב מוצרי איטליה בהדרכתי ונאכל במבחר מסעדות המקום כבחירתכם.

14.30 נוסעים למרכז טורינו לבנין שהיה אמור להיות בית הכנסת של טורינו אולם יהודי טורינו לא יכלו לעמוד בהוצאות הענק של הבניין הגבוה ביותר בטורינו ונתנו אותו לעירית טורינו שהקימה שם מוזיאון ייחודי במינו שמספר את סיפור הקולנוע עד היום.

17.00 זמן חופשי לקניות בשדרות הרחבות עם חנויות של מותגי איטליה

19.00 ביקור ב"מוזיאון שלי" איט איטליה , חנות ענקית שיש בה את מיטב המוצרים של איטליה ,גבינות

, נקניקים ,יינות , פסטות ותבלינים. וליד כל מוצר יש מסעדה שלה אוכלים ארוחת ערב לפי בחירתכם

4 - יום חמישי

08.00 ארוחת בוקר

09.00 נוסעים לכפר הסמוך ברולו בדרך נוף מדהימה יין הברונלו שנחשב לאחד היינות המשובחים של איטליה מיוצר ברובו בכפר זה.

11.00 נבקר ב-2 יקבים מהטובים של האזור את יינות האזור המשובחים נשתה בארוחת הערב .

13.30 גבינות ונקניקים מובחרים בחירת השף ארוחת צהרים על גג העולם של מטעמי איטליה

17.00 נוסעים לכפר קטן ועתיק "וזה דה אלבה" ושם נבשל במסעדה של מרקו ורוזה את מתכוני השפית רוזהונאכל את מעשי ידינו , מי שלא ירצה להשתתף בבישול יוכל לטייל בעיירה העתיקה ולהגיע לארוחה.

5 - יום שישי

09.30 נוסעים לשוק באלבה , זמן חופשי

13.00 ארוחת צהריים באלבה

15.00 חוזרים למלון למנוחה

17.00 נוסעים לעיר "ברה" מסיירים בעיר העתיקה שלה י

19.30 ארוחת ערב במסעדה עם נוף מדהים אוכלים לתוך השקיעה

6 - יום שבת

09.30 נוסעים לשוק באלבה , זמן חופשי

13.00 ארוחת צהריים באלבה

15.00 חוזרים למלון למנוחה

17.00 נוסעים לעיר "ברה" מסיירים בעיר העתיקה שלה י

19.30 ארוחת ערב במסעדה עם נוף מדהים אוכלים לתוך השקיעה

19.00 נוסעים להופעה של להקת פלאסיבו בכפר קטן ומקסים "ברולו" ההופעה היא בין הבתים של ברולו

7 - יום ראשון

09.00 ארוחת בוקר, נהנים מהמלון בסאונה, גקוזי,חדר כושר,בריכה

13.00 ארוחת צהרים של השף שלום שטרית

15.00 מבקרים ב"בנקו דל וינו" בנק היין במלון שלנו , זה אוסף אדיר במרתף יפיפה שמחולק לאזורי יין של איטליה

כל אזור מסומן במפה , ומהייקבים המובחרים של האזור יש ארגזים של הינות המשובחים,

חובב יין ירגיש שהוא במערת זהב, ניתן לקנות יינות המחירים הוגנים

17.00 מטיילים באלבה ברחובות העיר העתיקה , יש בה בוטיקים קטנים ומעדניות שמוכרות מטעמי כמהין עיר כלבבי.

18.00 ארוחת ערב מוקדמת של כמהין

19.00 נוסעים להופעה של להקת פלאסיבו בכפר קטן ומקסים "ברולו" ההופעה היא בין הבתים של ברולו

8 - יום שני

ארוחת בוקר

08.00 נפרדים מהארמון ונוסעים לשדה התעופה מלפנסה וטסים בלילה לישראל.

מחירי הטיול ומה כלול

המחיר – 2250 יורו לאדם בחדר זוגי

תוספת של 400 יורו לאדם בחדר יחיד

תוספת של 300 יורו לחדר סופירייר

תוספת של 900 יורו לסוויטה

הטיול כולל:

8 ימים של עילפון חושים בטעמים ונופים

לינה 7 לילות במלון מפואר שהיה מקום משכנו של מלך איטליה בתקופת הצייד albergo del ajenzia בעיירה POLENZO

המלון כולל בריכה חיצונית , חדר כושר , סאונה טורקית ,ג'קוזי , אינטרנט אלחוטי ועמדת מחשב .

מיניבר חופשי בחדר ללא תשלום בחדר הכולל משקאות קלים . לא כולל אלכוהול.

טיסה סדירה עם חברת "אל על" למילנו

משדה התעופה ניסע כ-140 ק"מ עד למלון .

אירוח מלא ביד נדיבה כרגיל, טיפול מסור של הצוות .

מסעדות מיוחדות ומסעדת כוכב משלן.

שבוע מרתק עם הרבה הפתעות.

הופעה של להקת פלאסיבו במקום אינטימי ומיוחד , כפר היין ברולו

בטלפון ישירות לשף שלום שטרית 072-3939-609

מקדמה 400 יורו לאדם

להורדה והדפסת טופס הזמנה – לחצו כאן