טיול לפוליה העקב של איטליה ושלושה ימים באלבניה המיסתורית

מזה שנים רבות אני מוציא טיולים לפיאמונטה וטוסקנה באיטליה, חברים טובים מאיטליה המליצו לי לראות את פוליה ולפני מספר שנים, נסעתי והתאהבתי במקום ובאנשים.
ראיתי ממש את איטליה של פעם, כמו בסרט "סינימה פרדיסו", שטחים עצומים של חורשות עצי זית שמספקות 10 אחוז מתצרוכת השמן בעולם, אנשים נפלאים ונופים עוצרי נשימה.

כפרים עתיקים שמשתלבים בחן רב בגבעות עם עצי הזית, חופים ומפרצים פראיים אשר שוכנים ליד הים האדריאטי הכחול.
אנו אוכלים במסעדות יוקרה בהן אנו אוכלים.
בטיול זה אני משלב את אלבניה, מדינה שהתייר הישראלי רק מתחיל להכיר אותה ולכן כדאי להקדים ולהגיע איתנו.

אלבניה מפתיעה, אנו נוחתים בעיר דורס ונוסעים לעיר העתיקה קרויה, שהיא העיר שממנה יצא ונלחם גבור האלבנים "סקנדרבג" בטורקים ששלטו באלבניה 400 שנים וגרש אותם, נראה את לבארט ומסיירים בעיר 1000 החלונות שנשמרת על ידי אונסקו סיור ותצפית על הקניונים של באראט.
לנים שני לילות באלבניה במלון 5 כוכבים מפואר.
טעימה מאלבניה העתיקה מאוד ונופי אלבניה, הכרת המטבח האלבני וארוחות מפתיעות ביותר של מטבח אלבני במיטבו, וארוחת גורמה מפתיעה מאוד שתשאיר אתכם פעורי פה עם טעם של עוד.
בטיול זה נטעם מאלבניה, מהאוכל העתיק וגם החדש, כמו גם נהנה מהנופים היפים.
אוכל מדהים, טורקי עתיק, נישן במלון 5 כוכבים, בהחלט חוויה נעימה שמשאירה טעם של עוד.
במשך שנתיים נסעתי מספר פעמים כדי לתכנן בקפדנות יחד עם אידה את הטיול של פוליה ואלבניה שהוא מקיף ומהנה.

הטיול מתקיים בתאריך:
20-28/10/2019

יום 1 יום ראשון 20/10/2019.
טיסת בוקר לפוליה דרך איסטנבול והגעה בשעה 10.00
קבלת מטעמי השף בסלסלת פוליה
נוסעים לפוליניאנו שהיא עיירת חוף על צוק לבן, הנוף ציורי, טיול בסמטאות העיירה חושף את איטליה של פעם.
העיירה מפורסמת בשל יופייה של העיר העתיקה המשקיפה לים.
הגלידה שנאכל בעיירה זו היא מהטובות שאני מכיר, אולם לא זו המומלצת באתרים ובסרט על פוליה (חוסר מקצוענות מרגיז).
חזרה לריסורד שלנו בעיירה קפיטולו , קבלת חדרים ושינה כדי שתהנו מארוחת גורמה מהודרת רבת מנות של השף שלום שטרית.

‌יום 2 יום שני 21/10/2019.
‌‌‌לאחר ארוחת הבוקר
‌נמשיך דרך כרמי זיתים יפים להפליא .
נוסעים דרומה ללצ'ה העיר שמכונה פירנצה של הדרום.
נעשה סיור בכיכר סנט אורנצו עם שרידי אמפיתיאטרון רומי שנשתמר יפה, נבקר בקטדרלות ובכיכרות עם מבני בארוק יפיפיים ומרשימים.
זמן לשופינג וקפה עם מאפה מסורתי של העיר Lecce שזה מאפה מבצק מיוחד במילויים שונים.
ממשיכים ליצרן שמן זית וטועמים שמנים מיוחדים של פוליה.
חוזרים בדרך נוף הים למלון , שם מחכה לנו
ארוחת מעדני גבינות איטליה וניוקי כמהין.
של השף שלום שטרית .

יום 3 יום שלישי 22/10/2019.
לאחר ארוחת בוקר טובה
נוסעים לעיר הטרולים אלברובלו שבה ריכוז מבני טרולים גדול ונחשבת לבירת הטרולים.
טרולי הוא מבנה עגול עם גג חרוט שנבנה ללא היתר בצורת לגו אבן על אבן וניתן היה לפרקו במהירות בכדי לא לשלם מיסים, כיום מבנים אילו משמשים למגורים ומסחר.
נמשיך בדרך נוף מהיפים בפוליה לעיירה מקסימה שנקראת מרטינה פרנקה, נסייר במבני בארוק מרשימים שבעיר, הנופים הנגלים ממרומי העיירה בהם כרמי זיתים ובתי טרולים זה פשוט יפיפה, ארוחת צהריים עשירה ומענגת במסעדה מצוינת שבחרתי
נחזור למלון ונהנה ממלון הריסורט .
ארוחה משותפת של שף המלון ושלי.

יום 4 יום רביעי 23/10/2019.
לאחר ארוחת בוקר .
נוסעים לבארי, נתמקד בביקור בעיר העתיקה עם הרחובות המרשימים והכיכרות, נבקר בבזיליקת סאן ניקולא שנחשבת לאחת החשובות באיטליה, נבקר אצל הנשים שיוצרות את הפסטה המקומית "אורקייטה", לאחר הסיור המודרך באתרי העיר תוכלו לנצל את הזמן בשופינג ברחוב המותגים ובתי הקפה של בארי.
אוכלים במסעדה מקומית מיוחדת.
מבקרים ב"איטאלי" שזה בוטיק ענק של מיטב הדליקטסים של כל איטליה, גבינות, נקניקים, שוקולדים, רטבים, פסטות ועוד המון מעדנים איכותיים.
נוסעים לעיירה שנחשבת ליפה ביותר בפוליה, שילוב של ישן וחדש, נמל וטיילת לאורכו עם סוחרי דגים, יפה ומהנה הוא הסיור בסימטאות העיירה, נראה את בית הכנסת שהוסב בעבר להיות כנסיה ועתה חזר להיות בית כנסת.
נטייל במדרחוב העיר ובחנויות היפות ויש זמן קניות.
נוסעים לאנדריאה, עיר יצרני בורטה ומוצרלה, נאכל ארוחת ערב מהודרת .

יום 5 יום חמישי 24/10/2019.
לאחר ארוחת בוקר
יצרן גבינות מגיע אלינו
ויוצר איתנו גבינות מוצרלה ובורטה ואנו נהנים מלמידה עשייה וטעימה.
אנו עוזבים את המלון ונוסעים לאאוטלט לעשות שופינג מהודר.
אוכלים ארוחת צהריים מאוחרת במסעדה מיוחדת מאוד עם דברים מיוחדים מאוד.
נוסעים לנמל להירשם למעבורת.
עולים למעבורת מקבלים חדרים וישנים עד הבוקר.

יום 6 יום שישי 25/10/2019.
מתעוררים בבוקר במעבורת ורואים את נופיה של אלבניה, יורדים לדורס שהיא העיר השנייה בגודלה באלבניה.
ארוחת בוקר אלבנית מחכה לנו עם משקה יוגורט, גבינות, בורק והרבה ירקות טעימים עם הטעם של פעם.
נוסעים לבאראט שנקראת עיר 1000 החלונות שנשמרת על ידי אונסקו.
מסיירים המבצר העתיק שחולש על העיר.
אוכלים צהריים במסעדה שמגדלת את הירקות והפירות שלה ואנו מקבלים את מעדני אלבניה.
נמשיך לעיר דורס ונבקר בקונדטוריה של מאפים אלבנים שהם למעשה מאפים עותמנים עתיקים.
קונדטוריה זו היא מהנפלאות שאתם תטעמו בטיול, לפי כמות הקניות תדעו שצדקתי.
לנים 2 לילות במלון 5 כוכבים על החוף עם ספא מדהים.
ארוחת ערב במסעדה על החוף.

יום 7 יום שבת 26/10/2019.
יום ביקור בטיראנה עושים סיור בעיר עם הדרכה לסיור בשוק המקומי וזמן חופשי לקניות .
ארוחת צהרים מיוחדת . ממשיכים לבקר בבונקרים של השליט המטורף חוג'ה .
חוזרים למלון להנות מהספא של המלון ובית הקפה בחוף הפרטי.
ארוחת ערב במסעדת דגים מהודרת.

יום 8 יום ראשון 27/10/2019.
לאחר ארוחת הבוקר סיור בדורס ואתריה.
נוסעים לעיר קרויה,העיר הוגדרה כעיר לשימור על ידי אונסקו, עיר קטנה משכנו של הגיבור הלאומי של אלבניה סקנדבאר, עיר זו שימשה כמבצרו, הוא לחם נגד המעצמה העותומנית והבריח אותם לאחר שלטון של מאות שנים.
בעיר נבקר במוזיאון יפיפה אשר נמצא במבצר המתנשא מעל העיירה עם נוף יפה. נבקר גם בבאזאר הטורקי העתיק ששם מוצאים מזכרות עבודת יד של האלבנים.
יהיה לכם כאן גם מעט זמן חופשי לקניות.
נמשיך ונטעם את קינוח האורז המפורסם של המקום עם קפה טורקי.

נוסעים ללז'ה אשר שוכנת בצורה מבודדת בהרים, נבקר בוילה ובמסעדת שף שנחשבת לטובה ביותר באלבניה ואפילו מהטובות בבלקן.
השף עבד שנים בפיאמונטה שבאיטליה וגם באקדמיה לקולינאריה בפיאמונטה במלון של הטיול שלי בפיאמונטה.

לאחר שצבר ניסיון רב פתח את המסעדה על גבעה יפיפייה שבה הוא מגדל עצי פרי מיוחדים וירקות אורגניים שאיתם הוא מבשל, יוצר גבינות, נקניקים, שמנים ומרקחות, הוא יוצר ארוחת גורמה מרהיבה ומפתיעה מאוד.

בתוכנית הטיולים והאוכל של גידי ואהרוני הם הראו את השף מכין פסטה עם עור צלוי של עוף, אך חטאו כאשר היו במקום מופלא זה ולא הראו את המסעדה ואת מגוון מטעמיה.
אין לי ספק שתבינו ותרגישו את מה שאני חש כאשר תהיו שם.
ממשיכים לשדה התעופה של טירנה כאשר אתם רק טעמתם מאלבניה וטסים לישראל דרך איסטנבול.

מחירי הטיול ומה כלול:
המחיר – 2080 יורו לאדם בחדר זוגי
מחיר מוזל למזמינים עד 20.081980 יורו
תוספת של 400 יורו לאדם בחדר יחיד
תשלום טיפ בסך 100+20 אירו בתחילת הטיול

הטיול כולל:
שמונה ימים של מפגש של חושים, טעמים ונופים
לינה 7 לילות במלון ובמעבורת
אירוח מלא ביד נדיבה כרגיל, טיפול מסור של הצוות.
בטלפון ישירות לשף שלום שטרית 072-3939-609
מקדמה 400 יורו לאדם