טיול לוייטנאם, קמבודיה ולאוס

אנשים שיוצרים איתי קשר לגבי הטיולים שלי בכלל ולמזרח בפרט שואלים שאלות כמו:
האם הדגש הוא האוכל? האם מטיילים מספיק או הרבה?
אז תשובתי היא כי אחרי כבר יותר מ 10 שנים של טיולים מאורגנים במספר מדינות, עם קבוצות מטיילים רבות ומגוונות, אנחנו מבצעים מספר טיולי בדיקה והכנת השטח, אידה אשתי ואני בנינו גם הטיול הזה כטיול מהנה מאוד, טיול אשר מקיף את כל וייטנאם, לאוס וקמבודיה, טיול שכדאי מאוד לראות ולחוות.
ביצענו בחינה מקפידה מאוד של כל המסעדות בהם נאכל ונתארח, בדקנו והתאמנו את התפריטים למטיילים שלנו אך השארנו את הניחוח והטעם המקומי, כולן טעימות ומגוונות מאוד.
אנשים חוזרים נפעמים מעצמת הטיול ורוויי נחת מהאוכל.
אני יוצא לכל טיול ואחראי לקיום כל מה שהובטח ואף יותר!
נסעתי לוייטנאם קמבודיה ולאוס והתאהבתי.
באנשים, באוכל, בצבעוניות, בחיוך האנשים, בנופים ובאתרים המרתקים שהם חלק מפלאי עולם.
והשנה אנחנו משנים את הטיול ונכנסים פעמיים לוייטנאם מתחילים עם צפון וייטנאם ממשיכים ללאוס , קמבודיה ומסימים בהויאן שהיא העיר היפה ביותר של וייטנאם שעושה שלווה והנאה בנפש , רוב הקבוצות לא פוסחות אותה כי זה מייקר , ו-3 ימים בסייגון שהיא עיר מודרנית ומלון מדהים.
כדאי לקרוא את הביקורת הראשונה כאן למטה, זוהי ביקורת של אחד מהנוסעים לטיול הזה.

תאריכי הטיול: 10-27.12.2019

הרי לכם ביקורת של אחד המטילים ואני בטוח שגם אתם תחשבו כך:
חזרנו אתמול מהטיול המהמם שהובלתם ואני רוצה להודות לכם אישית על החוויה העמוקה שהענקתם לי.
אין לי מה להכביר מילים על יופיין ומיוחדותן של ארצות דרום מזרח אסיה – והתוספת הקטנה של לאוס לטיול בפירוש נותנת טעימה מרתקת של ארץ לא מוכרת.
אבל התכנון הנינוח, האוכל המצויין שנבחר בקפידה במיטב המסעדות הם יוצאי דופן מבחינת הטיולים בהם השתתפתי.
קבלנו היבט על החיים בארצות בהם ביקרנו, אבל קיבלנו גם זווית חדשה (עבורי) של תרבות האוכל.
אני צריך לציין במיוחד את ארוחת הערב המערבית שקיבלנו במלון נובוטל בהלונג-ביי את ארוחת הצהרים המקומית שקיבלנו בהאנוי כמו גם ארוחות נוספות הן בוייטנאם, הן בלאוס והן בקמבודיה.
צר לי כי נבצר ממני, מטעמים אישיים, להשתתף בארוחת הסיום המפוארת שערכת אתה, שלום, בסיאם-ריפ.
אני רוצה לציין גם המדריכים המקומיים שבעזרתם ראינו הכול ולמדנו הרבה על הארצות בהן טיילנו, כוונתי בעיקר כמובן לצ'או, שליווה אותנו במשך עשרה ימים בוייטנאם.
צ'או הוא איש אשכולות עם אנגלית טובה, קל לשיחה וממש הוסיף לטיול הרבה.
שוב תודה על הטיול המוצלח.
בברכה. יוסי קוסטיציאה שהשתתף בטיול בשנת 2017

תאריכי הטיול: 10-27.12.2019

יום 1 יום שלישי 10.12.2019
טיסה ב-22.00 מתל אביב לאיסטנבול

יום 2 יום רביעי 11.12.2019
המתנה שעתיים באיסטנבול והמראה להאנוי, הגעה בשעה 16.00 נסיעה למלון קבלת חדרים .
נחיתה בהאנוי ,שוק אוכל לילי וארוחה מפוארת!

האנוי היא בירת וייטנאם נקראת גם עיר האגמים פשוט יפיפיה והומה , סיור בשוק הלילה שם רואים את סגנונות הבישול הוייטנאמי.
נוסעים לארוחת ערב וייטנאמית מפוארת.

יום 3 יום חמישי 12.12.2019
הלונג בי שייט וארוחת ערב מפוארת
לאחר ארוחת בוקר נוסעים להלוג ביי שעל פי האגדה שם נחת הדרקון
זהו אחד משבעת פלאי עולם , מפרץ בים הסיני ובו מאות צוקי סלעים מזדקרים מהמים ויוצרים מערות וצוקים שעוצבו על יד הטבע מראה מדהים.
אנו שטים בספינה פרטית ומפליגים בין מאות הצוקים , נבקר במערת נטיפים מרהיבה ונצפה מנקודת תצפית גבוהה על המפרץ היפיפה.ספינה מחכה לנו ארוחת צהרים.
עוצרים אצל מגדלי הפנינים של הלונג בי שם נלמד על שיטת גידול הפנינים.
חוזרים ומתאכסנים במלון הטוב ביותר באזור היחידי עם ניהול אירופאי מקבלים חדרים עם פנורמה למפרץ .
את ארוחת הערב המיוחדת תכננתי עם השף הצרפתי של המלון .
והארוחה מתקיימת בחדר פרטי מהודר ארוחת גורמה מהודרת וטעימה עם מוצרים המיובאים מחול.

יום 4 יום שישי 13.12.2019
חזרה להאנוי וסיור באתרי העיר
חזרה להאנוי עיר האגמים
נוסעים להאנוי מבקרים במוזיאון הכתב . נהנים מאוכל רחוב
עולים על ריקשה לסיור הבנוי ההומה.
את ארוחת הערב נאכל במסעדה וייטנאמית של שף צרפתי ידוע מאוד שחי בהאנוי ונשוי לוייטנאמית.
הוא כתב ספרי בישול ומתמחה בתבלינים, יש לו 3 מסעדות ואנו אוכלים בוייטנאמית כי לטעמי היא הטובה מכולן.

יום 5 יום שבת 14.12.2019
נסיעה לסאפה והליכה בהרים בין השבטים

עם בוקר נוסעים לסאפא, בעבר היינו נוסעים 2 לילות "מענגים ברכבת" בכדי להגיע והיום נפתחה אוטוסטרדה חדשה ואנו נקצר וניסע דרכה.
ארוחת צהרים נאכל במסעדה בדרך ב-לו קאי שם אני מכין פסטה פטריות פורצ'יני איטלקי וממשיכים לסאפה למלון החדש והטוב ביותר של סאפה!
יוצאים לסיור רגלי בהרים אם מזג האוויר יאפשר.
נפגוש את השבטים בכפריהם, יתלוו אלינו ילדי הכפר.
הנופים עוצרי נשימה של חלקות אורז המסודרות כחיילים בטרסות בהרים, ממש מלאכת אומנות.
חוזרים העירה ומטיילים בעיר ובשוק המקומי.
ארוחת ערב תהיה במסעדה בה השף של המסעדה ואני נגיש ארוחת ערב טעימה.

יום 6 יום ראשון 15.12.2019
שוק השבטים והאנוי

לאחר ארוחת הבוקר נוסעים לבקהה שם מתקיים אחת לשבוע שוק של השבטים.
יש 54 שבטים וכל שבט יש לו שפה משלו ולבוש משלו כך שמפגש של השבטים יוצר צבעוניות מדהימה ואנו לא מפסיקים לצלם, חוויה בלתי נשכחת.
רק הנשים עובדות והגברים משחקים, מעשנים ואוכלים.
נאכל ארוחת צהריים שאכין עבורכם, הארוחה תהיה במסעדה של חבר.
לאחר מיכן ניסע חזרה להאנוי.
אוכלים ארוחת ערב איטלקית במלון.

יום 7 יום שני 16.12.2019
לואן פראבאנג העיר המחייכת

לאחר ארוחת הבוקר מבקרים במוזילאום של הוצי מין
נוסעים לשדה התעופה וטסים ללואן פראבאנג
לואן פראבנג היא בירת לאוס העתיקה ממש פנינה במזרח עיר שמזמינה אותך להישאר
רחובות עם מבנים צרפתיים שלל גלריות לאומנות אנשים נאיביים וחייכניים פשוט אנרגיה טובה.
אוכלים ארוחת צהרים מאוחרת וקלה .
נוסעים למלון בוטיק שבחרתי מהיפים והטובים של לואן
בריכות עם פרחי לוטוס מקיפים את החדרים וברכה גדולה עם פסלים וצמחייה טרופית מסביב ממש גן עדן.
לקראת ערב יוצאים לעיר ונהנים משוק הלילה המפורסם של לואן פראבאנג.
ארוחת ערב מיוחדת אנו אוכלים במסעדה מפוארת עם אוכל המיוחד של לאוס.

יום 8 יום שלישי 17.12.2019
לואן-פרבנג מפלים ובריכות

לאחר ארוחת הבוקר אנו מסיירים באתרי העיר, מוזיאון ארמון המלך ומקדשים מפוארים.
עולים למצפה שם רואים את המקונג ונוף יפה
אוכלים צהרים בבית קפה צרפתי
נוסעים לכפר של שבט המונג, לומדים על אורח חייהם ונכנסים לבית לראות את החיים של הכפריים.
רואים בית אחד דל אמצעים ובית אחד של סוחר הכפר.
באזור זה מגדלים עצי טיק היקרים למסחר ואנו עוצרים אצל אומן פיסול בעץ שיוצר עבודות יד מיוחדות.
נוסעים למפלים של לואן, זוהי פנינת טבע מהיפות בטיול, מפלים של נחל יוצרים בריכות קטנות שבאור השמש צבע הטורקיז יוצר יופי פלאי.
לא מפסיקים לצלם.
חוזרים למלון להתפנק בו, תוכלו להזמין מסג' פרטי מפנק בחדר בעלויות נמוכות.
עד הערב אנו נהנים מהמלון ,מסאג'ים ובריכה אדירה.
את ארוחת ערב אנו נקיים במקום מיוחד מאוד ששייך לרשת אוריינט אקספרס המפורסמת.
נלבש את מיטב בגדינו ונאכל ארוחת גורמה צרפתית כיאה למקום המפואר. ארוחה מגוונת ומפתיעה.
לאחר הארוחה, זמן חופשי לבקר בשוק או המעוניינים חוזרים למלון.

יום 9 יום רביעי 18.12.2019
נזירים הזריחה ,שוק בוקר וטיסה לסיאם ריב

למשכימי קום ולמעוניינים נצא עם זריחת השמש ונצפה
בתושבי לואן וגם אנחנו מחכים לשיירת הנזירים שעוברת ברחובות ונותנים להם אוכל שבושל מוקדם יותר.
הנזירים מתקיימים רק מאוכל זה.
מסיירים בשוק הבוקר המיוחד של לואן, יש בו מוצרים ייחודיים למקום אני מסביר לכם על התבלינים המיוחדים.
חוזרים למלון לארוחת הבוקר,
נוסעים לשדה התעופה וממריאים לסיאם ריב מקבלים חדרים במלון 5 כוכבים בערב מחכה לנו ארוחת של המטבח הקומארי עם הופעה של להקת מחול ושירה.
הסיפורים הם סיפורי הווי של המקום, השחקנים לבושים בבגדים צבעוניים מסורתיים וההופעה מיוחדת ובלתי נשכחת.

יום 10 יום חמישי 19.12.2019
מקדשים , ארוחה יפנית מפתיעה

לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור המקדשים באנגקור.
ומבקרים באנגקור "עיר המקדשים" שהיו נחבאים בג'ונגל פראי ונחשפו על ידי ציד פרפרים צרפתי
המקדשים הרבים ננטשו עם פסלים רבים וסיפורי המקום המגולפים על קירות החומות.
המפורסם בהם הוא אנגאקור ואט שנבלע בין עצי הג'ונגל הענקיים, שורשים אדירים עטפו את קירות המקדש מבפנים ומחוץ, ושמרו ואף הרסו את קירות המקדש ,
מקדשים אלו נשמרים ע"י אונסקו והם אחד מפלאי עולם.
חוזרים להתפנק במלון .
נצא לארוחת ערב יפנית מפתיעה אני מוסיף למנות של היפנים דברים ממטבחי בכדי שיהיה לטעמנו.
‌לאחר הארוחה נצא לסיור בשוק הלילה שהוא הומה ומיוחד.

יום 11 יום שישי 20.12.2019
העיר הצפה ארוחת גורמה מהודרת שלי.

אחר ארוחת הבוקר נצא לשוט באגם, באגם זה חיים למעלה מחצי מליון תושבים בבתים צפים על המים, יש להם כנסיות צפות, מגרשי כדורסל, הם חיים בעוני רב,
נעצור ונראה תנינים ודגי נהר, נצפה מעו בדרכי חייהם.
מבקרים בבית יתומים מיוחד במינו, אומן צרפתי אימץ את הילדים היתומים ולימד אותם אומנויות שונות, הילדים הגיעו לרמת אומנות מפתיעה והיצירות שלהם יפות מאוד.
חוזרים למלון לארוחת צהרים קלה ונהנים מהבריכה של המלון.
בערב מקבלים ארוחת גורמה מהודרת שלי עם מוצרים שאני מקבל מצרפת ואיטליה.

יום 12 יום שבת 21.12.2019
קורס בישול שוק תבלינים וטיסה לדנאנג
לאחר ארוחת הבוקר
נוסעים לקורס בישול ליד השוק המקומי, נלמד את רזי המטבח הקומארי עם תבליני הקארי ונאכל צהרים.
לאחר ארוחת הצהרים נצא לשוק הצמוד להצטייד בתבלינים המיוחדים שיאפשרו לנו לבשל ארוחות אלה במטבח שלנו.
נוסעים לשדה התעופה וטסים לדאננג
נחיתה בשעה 18.30 ונתמקם במלון ריזורטס על שפת הים .
נצא לעיר נעבור בשוק לילה ונלך לארוחת ערב במסעדה מיוחדת שמראה את כל סוגי המאכלים של וייטנאם נאכל ארוחה וייטנאמית נהדרת .

יום 13 יום ראשון 22.12.2019
שייט לכפר אומנים קורס בישול וסיור באתרי העיר

לאחר ארוחת הבוקר של המלון על גדות הנהר אנו נצא מהמלון לשייט אל הכפרים של האומנים ונראה אומנים בעבודתם.
פסלים, אומני גילוף בעץ ובוני ספינות.
נשוט לווילה עם גן תבלינים מקומיים ושם נעשה קורס בישול חוויתי, אפילו נלמד להכין דפי אורז טריים ולאחר מיכן, נאכל צהרים.
לאחר הארוחה, נטייל בשוק המקומי שנמצא בנמל העתיק ואני מסביר על הפירות והירקות המיוחדים של וייטנאם, ממשיכים לטייל ברחובות העיר הויאן אשר מתמחה בתפירת בגדים ונעליים למידותך,
באיכות טובה בתוך 24 שעות, מי שרוצה שיכינו לא בגדים, רצוי להביא בגדים יקרים שקניתם והחייטים משכפלים את הבגד או בוחרים בגד מקטלוג ובדים משפע הבדים וזה מוכן ב-24 שעות
נהנה מהעיר ומבתי הקפה הקסומים של הויאן.
ארוחת ערב במסעדה מצוינת בה עבדתי ונחשבת לאחת המשובחות של וייטנאם.

יום 14 יום שני 23.12.2019
שייט בשמורת במבוק, זמן חופשי לקניות

לאחר ארוחת בוקר נעשה שייט בשמורת טבע של עצי במבוק בסירות דייגים עגולות, נסייר בסמטאות העיר ובתיה העתיקים, נבקר במקדשים בודהיסטים ונלמד על אורח החיים של הבודהיסטים,
נאכל צהרים במסעדה איטלקית אצל חברי לוקה.
אחר הצהרים חופשיים לקניות ומסג'ים .
ארוחת הערב היא במסעדה בה עבדתי ונחשבת בעניי לאחת המובילות ביותר בעיר.

יום 15 יום שלישי 24.12.2019
טיסה לסיגון וביקור במחילות קוצין

נוחתים בסיגון אוכלים צהרים
נוסעים למחילות קוצ'ין, עוצרים ביערות של עצי הגומי ולומדים איך נוצר גומי,
ממשיכים לקוצ'ין ושם אנו זוחלים במחילה הצרה ולומדים על אורח חיי המורדים הויטנאמים שבעקשנותם וברוחם הכניעו את האמריקאים,
אנו רואים מלכודות נוראיות שעשו לאמריקאים.
מתמקמים במלון מדהים 5 כוכבים במיקום הכי טוב שאפשר.
ויוצאים לשדרה של המלון ששם ניצב פסלו של הו צי מינג , והרחובות מקושטים ומוארים לכריסמס.
ארוחת ערב במסעדה מצויינת בה עבדתי ובחרתי תפריט עשיר ומגוון.

יום 16 יום רביעי 25.12.2019
שייט במקונג , וילה צרפתית וקורס בישול

לאחר ארוחת בוקר מוקדמת, נוסעים לדלתה של נהר המקונג , הנהר הוא השביעי באורכו בעולם והוא מכונה נהר תשעת הדרקונים.
נהר זה מהווה את עמוד התווך של הודו סין כשהוא משמש ציר מסחר בין וייטנאם, קמבודיה, לאוס, תאילאנד, בורמה, דרום סין וטיבט וגם משמש כגבול בן מדינות.
אזור זה משמש כאסם לגידול אורז ליצוא וצריכה מקומית בשל המים הרבים של הנהר ומישוריות האזור. גם רוב פירות וייטנאם גדלים באזור זה.
נשוט בספינות מפנקות עם מיטות נוחות, נאכל פירות שיוגשו ע"י מלצריות ונראה את השוק הצף בו מחליפים סחורות בן סוחרים, נסייר בכפרים ובתי מלאכה של מוצרים וייטנאמים ונטעם מאכלים מיוחדים.

לארוחת צהרים נגיע לווילה צרפתית מדהימה עם אוכל משובח של שף צרפתי,
מקום מדהים באזור נידח ותמיד נשאלת השאלה בקבוצות "שלום איך מצאת את המקום ביפה הזה",
והתשובה היא שזו עבודת תחקיר קשה ותשלום נאות.
חוזרים לסייגון למלון ולאחר מנוחה קלה אנו עושים קורס בישול שבו אנו מבשלים את ארוחת הערב.
אני פותח שולחן של פירות מיוחדים כקינוח של הארוחה.

יום 17 יום חמישי 26.12.2019
סיור באתרי העיר , שופינג

לאחר ארוחת הבוקר סיור באתרי העיר כמו: בית הדואר, קתדרלה, בית האופרה.
נעשה שופינג אחרון במרכזי קניות שקושטו לסוף שנה .
נאכל ארוחת צהרים מאוחרת ונצא לשדה התעופה לטיסה לאיסטנבול

יום 18 יום שישי 27.12.2019
נחיתה בשדה תעופה החדש של איסטנבול עם המתנה של 3 שעות והגעה לארץ ב 08.50

מחיר ומה כלול:

יציאה לטיול 10-27.12.2019 וייטנאם קמבודיה ולאוס פלטיניום.
משך הטיול: 18 ימים
3550 דולר ללא טיסות
מחיר הטיסה ל 20 הראשונים שנרשמים 1735 דולר

המחיר כולל:
קבוצה קטנה שלא עולות על 28 אנשים!
אירוח מלא ביד נדיבה ובאיכות מצוינת
אוטובוס מרווח
מלונות מפוארים 5 כוכבים או הטובים ביותר במקום שנבחרו בקפידה
אידה ואני יוצאים מהארץ כדי לפנק אתכם ולהנעים את זמנכם בכל מהלך הטיול
תקבלו טיולים מקיפים עם הדרכת מדריכים מקומיים מקצועיים
קורסי בישול עם החומרים הטובים ביותר
ארוחות שלי במספר מסעדות
ספר בישול מהודר
עבדתי במסעדות שנבחרו על ידי ובחרתי לכם תפריט מגוון וטעים

המחיר אינו כולל:
שתייה במסעדות
ויזות לוייטנאם, לאוס וקמבודיה
ביטוח רפואי ומטען מומלץ לעשות נרחב כולל החזר על ביטול נסיעה
קניות אישיות
150 דולר לכניסות וטיפים למסעדות, מלונות וסבלים,לא כולל מדריכים